Breaking News

Am învins! Viktor Orban sărbătorește VICTORIA asupra UE în problema legată de imigranți

Victor Orban și-a proclamat victoria în lupta sa împotriva planurilor Uniunii Europene de a impune o politică a imigrației la nivel de bloc

Cancelarul Angela Merkel invinsa de premierul Viktor Orban in privinta cotelor de imigranti Foto: Daily Express
Distribuie:

Daily Express informează că proiectul Uniunii Europene care ar fi obligat toate statele membre să ia o cotă parte din imigranți a fost abandonat. În urma discuțiilor maraton de la summitul Consiliului European, premierul ungar a declarat că a reușit să „evite coliziunea” cu proiectul celor de la Bruxelles și a declarat că națiunea sa „nu va deveni țară pentru imigranți”.

Afluxul de imigranți, mărul discordiei la summit-ul UE

Criza migranților a dominat agenda evenimentului de două zile din capitala belgiană, liderii Uniunii Europene fiind disperați să ajungă la un consens cu privire la modul de abordare a problemei. Germania a forțat impunerea unor planuri pentru un sistem de cote. Acesta ar fi permis ca solicitanții de azil și refugiații să fie distribuiți pe tot cuprinsul blocului comunitar. Măsura ar fi ușurat povara statelor de frontieră care sunt sufocate de afluxul de imigranți, precum Grecia și Italia. Dar într-o postare pe Facebook, Viktor Orban a proclamat victoria așa numitului Grup de la Visegrad (V4), care include Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă.

Liderul de extremă-dreapta, care a fost reales în acest an pentru al treilea mandat, a declarat că este „obosit, dar și mulțumit” în mesajul postat „după bătălie”. El a spus: „Amenințarea care plana asupra noastră era că va înceape relocarea imigranților din statele europene care vor fi primiți în taberele de refugiați ce vor fi înființate. Am reușit să respingem această propunere și să impunem propunerea noastră, care afirmă în mod clar că nimeni nu poate fi relocat în altă țară fără consimțământul țării respective. În acest fel Ungaria nu va deveni o țară pentru imigranți; Ungaria va rămâne o țară maghiară”.

Garduri de sarma ghimpata ridicate la granita Ungariei

Foto: Daily Express

Viktor Orban a fost reales pe o platformă anti-imigrație la începutul acestui an, după ce peste un milion de imigranți, dintre care mulți au fugit de războaiele care s-au declanșat în Siria și Orientul Mijlociu, au invadat continentul european. Aceștia au făcut o lungă călătorie către Europa prin așa numitul „traseu balcanic”. După ce inițial le-a permis imigranților să treacă, liderul maghiar a ordonat mai târziu construirea sute de kilometri de garduri la frontieră, de trei metri înălțime, acoperite cu sârmă ghimpată pentru a bloca intrarea acestora în țară.

Germania a pierdut controlul în problema imigrației

Pe de altă parte, țările mai bogate din Uniunea Europeană, conduse de Germania, au sperat să pună în aplicare un sistem de cote de imigranți, dar liderii prezenți la summitul Consiliului European nu au putut să se ajungă la un numitor comun în privința acestor planuri. Grupul țărilor de la Vișegrad a refuzat în mod constant să accepte propunerea, argumentând că o astfel de schemă ar amenința suveranitatea și securitatea lor națională.

După ore de discuții, liderii au convenit în cele din urmă să înființeze „centre de control” pentru imigranții din statele UE care sunt dispuse să găzduiască imigranți. Aceste centre ar procesa cererile de azil și vor trebui să separe refugiații adevărați de imigranții economici, aceștia din urmă urmând să fie trimiși acasă.

Liderii UE au convenit, de asemenea, să înființeze „platforme regionale de debarcare”, probabil în Africa de Nord, care ar procesa cererile de azil din afara granițelor Europei. Măsura a fost luată ca urmare a crizei provocate de Italia, care a refuzat debarcarea a două nave cu imigranți din Africa de Nord în porturile sale.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*