Breaking News

VIDEO: A murit strivit de sicriul în care era propria mamă

Tragedie la funeraliile de înmormântare pe insula Sulawesi din Indonezia

Ucis de sicriul mamei sale - Stiri Aiudeanul
Distribuie:

Un articol publicat pe portalul de știri MS News, descrie tragedia trăită de o familie, care este nevoită acum să-și îngroape atât mama cât și fiul după un accident cumplit.

Un indonezian a fost ucis când sicriul mamei sale a căzut peste el de pe turnul de înmormântare, strivindu-l. Totul s-a petrecut în timpul unui serviciu funerar care a avut loc pe insula Sulawesi, a declarat un reprezentant al poliției locale duminică.

Samen Kondorura, în vârstă de 40 de ani, a murit în cursul zilei de vineri, când cărăușii care duceau sicriul, s-au prăbușit cu acesta după ce scara de bambus care ducea la turnul funerar a cedat. Tragedia s-a produs în valea Parinding din districtul Toraja de Nord, de pe insula Sulawesi.

 

Sicriul a căzut, în timp ce grupul de cărăuși ridicat sicriul pe un ”lakkian”, un turn sculptat și ornamentat în care decedatul este plasat înainte de începerea ritualurilor funerare tradiționale. „Când sicriul mamei a fost ridicat și urcat pe ”lakkian”, brusc scara a cedat și s-a prăbușit, în cădere sicriul strivind victima”, a declarat pentru AFP Julianto Sirait, comisarul șef al poliției din localitatea Tana Toraja.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=DVrTkR_Jchw[/embedyt]

Secvența video care a surprins întreaga scenă a devenit virală online și se poate vedea cum scara de bambus pe care era urcat sicriul în turn cedează și sicriul se prăbușește împreună cu oamenii care îl cărau la câțiva metri de sol, iar victima lovită de sicriu este chiar fiul răposatei. Spectatorii îngroziți se grăbesc să dea primul ajutor celor implicați în accident, dar bărbatul, pe nume Kondorura a murit câteva ore mai târziu la spital. Șeful poliției a declarat că accidentul s-a produs deoarece scara nu a fost întărită în mod corespunzător, dar familia a refuzat să depună plângere la poliție. Corpul lui Kondorura se odihnește acum alături de mama lui Berta.

Atunci când mor, locuitorii din Tana Toraja țin timp de mai multe zile funeralii elaborate, care implică muzică, dans și sacrificiul unui bivol de apă.

Componentă a ceremoniei funerare, sacrificarea bivolului de apă este un ritual barbar. Cu cât este mai puternică persoana care a murit, cu atât mai mulți bivoli sunt  sacrificați în timpul ceremoniilor de înmormântare. Cadavrele bivolilor sacrificați, inclusiv capul lor, sunt de obicei aliniate pe un câmp așteptându-l pe proprietarul lor, care se află în „stadiul de adormit”. Torajanii cred că decedatul va avea nevoie de bivoli pentru a face călătoria de dincolo de moarte și au convingerea că vor ajunge mai repede la Puya cu cât sunt mai mulți bivoli sacrificați. Unele dintre animalele sacrificate sunt date oaspeților ca „daruri” și sunt considerate datorii ale familiei defunctului. Sacrificiile animalelor sunt făcute pentru a asigura viața veșnică a persoanei decedate și pentru a proteja descendenții.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*