Breaking News

China construiește primul „oraș împădurit” cu 40.000 de copaci pentru combaterea poluării aerului

După decizia președintelui Trump de a scoate SUA din acordul climatic de la Paris, China dă o rază de speranță cu privire la viitorul planetei

Distribuie:

Cum rapoartele emise de oamenii de știință despre crăpăturile mari apărute în gheața din Antarctica și temerile că încălzirea globală este un fenomen care va afecta producția de alimente ale lumii, totul pare și sună periculos pentru planeta Pământ. Din fericire, există totuși câteva știri bune la orizont. Multe dintre ele vin din cea mai populată țară a globului: China. Această țară a devenit liderul în ceea ce privește „viața verde” în ultimii ani, guvernul anunțând de curând că a finalizat construcția celei mai mari ferme solare plutitoare din lume. Acum, în încercarea de reduce emisiile de gaze toxice, China continuă să fie pionieră declanșând construcția unuia dintre primele „orașe împădurite” din lume.

stefano-boeri-architetti-liuzhou-forest-city-view-4-1920x1152

Proiectat de Stefano Boeri, care este cel care a proiectat și primii doi ”zgârie-nori împăduriți”, orașul este în prezent în construcție în Liuzhou, provincia Guangxi. Odată finalizat, noul oraș va găzdui 30.000 de persoane și datorită abundenței de copaci și plante, va absorbi aproape 10.000 de tone de bioxid de carbon, 57 de tone de poluanți pe an și va produce aproximativ 900 de tone de oxigen anual.

Orașul va realiza aceste cifre impresionante datorită unui număr de aproximativ un milion de plante din peste 100 de specii, precum și a peste 40.000 de copaci care vor fi plantați în fațade pe aproape orice suprafață imaginabilă. Noul oraș împădurit Liuzhou, va fi conectat de orașul Liuzhou deja existent, printr-o rețea de linii feroviare rapide și mașini electrice. Orașul va găzdui de asemenea un număr de școli și două spitale. Există, de asemenea, planuri de a face orașul auto-sustenabil, datorită resurselor geotermale din zonă și a energiei solare.

Difuzarea plantelor, nu numai în parcuri și grădini sau de-a lungul străzilor, dar și pe fațadele clădirilor, va permite orașului să-și asigure autonomia energetică și în același timp să contribuie la îmbunătățirea calității aerului (absorbind atât CO2 cât și praful fin estimat la circa 57 tone pe an). Alte efecte benefice vor fi reducerea temperaturii medii a aerului, crearea barierelor de zgomot și îmbunătățire biodiversității speciilor vii, generând habitat pentru păsările, insectele și animalele mici care vor locui pe teritoriul noului oraș ecologic, Liuzhou.

Se speră că această creație uimitoare va fi finalizată până în anul 2020.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*