Breaking News

Rusia a plătit talibanii pentru a UCIDE MILITARI AMERICANI în Afganistan

Într-un atac dur asupra SUA, o unitate de informații militare ruse a plătit în secret anumiți luptători talibani pentru a ucide militarii forțelor americane din Afganistan

Rusia a plătit talibanii pentru a ucide militari americani în Afganistan Rusia a plătit talibanii pentru a ucide militari americani în Afganistan
Distribuie:

Într-o operațiune lipsită de fairplay, publicația New York Times a dezvăluit o operațiune secretă a unei unități de informații militare ruse, care a plătit talibanii pentru a ucide militari americani în Afganistan. Daily Mail caracterizează această operațiune ca o escaladare periculoasă în eforturile repetate ale Moscovei de a submina politica americană.

Informația vine pe fondul încercărilor administrației americane de găsi o modalitate de ieșire din războiul de zeci de ani din Afganistan. Pacea cu talibanii a fost unul dintre obiectivele politicii externe americane în administrația Trump. Decizia de a ucide militari americani în Afganistan ar fi putut anula aceste eforturi de pace.

O unitate GRU implicată pentru a ucide militari americani în Afganistan

Președintele Donald Trump a fost informat asupra acestor activități în urmă cu luni de zile, susține New York Times într-un articol publicat vineri. În articol se citează oficiali care aveau cunoștințe în această privință, dar SUA nu au luat nicio măsură evidentă. Serviciile secrete americane cred că operațiunea a fost inițiată de unitatea 29155 a G.R.U. Aceasta unitate este celebră prin violența cu care acționează, fiind o filială a agenției militare de informații a Rusiei.

În ultimii ani, unitatea a fost implicată în tentative de asasinat sau comploturi executate din răzbunare, destinate să destabilizeze Occidentul. Cu toate acestea, este prima dată când se știe că a inițiat atacuri asupra trupelor occidentale, în special împotriva SUA. Se pare că Rusia plătea talibanii pentru a ataca și ucide trupele SUA dislocate în Afganistan. Potrivit documentului, banii s-au îndreptat către militanții islamiști. Problema a fost discutată în Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe încă din martie. Potrivit documentului, responsabilii politici din SUA au dezvoltat un „meniu” de opțiuni. Acestea pot fi de la o „palmă diplomatică”, la creșteri suplimentare ale sancțiunilor SUA împotriva Rusiei sau alte sancțiuni încă nedezvăluite.

S-a încercat sabotarea discuțiilor de pace

Se presupune că recompensele au fost acordate în timpul discuțiilor de pace pentru a pune capăt războiului din Afganistan. Informațiile au fost păstrate în secret, până când administrația a început să discute pe marginea acestor informații în această săptămână. Știrile au lovit Administrația Trump, care se confruntă deja cu pandemia de coronavirus. Rusia a negat cu înverșunare acuzațiile de vineri seară, acuzând publicația New York Times de fake news. Ea a susținut că povestea a pus viața angajaților ambasadei și consulatelor rusești din Statele Unite în pericol.

[smartslider3 slider=16]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*