Breaking News

Un consilier științific principal vrea ca 40 de milioane de britanici să fie infectați cu CORONAVIRUS

Consilierul științific principal dorește ca 40 de milioane de britanici, 60% din întreaga populație să se infecteze cu CORONAVIRUS pentru ca imunitatea de turmă să aibă efect

CORONAVIRUS CORONAVIRUS
Distribuie:

Principalul consilier științific al Regatului Unit a dezvăluit că aproximativ 40 de milioane de oameni ar putea fi lăsați să fie infectați cu CORONAVIRUS, în cadrul unui plan controversat al Guvernului pentru ca țara să dezvolte imunitatea de turmă, informează Daily Mail.

Sir Patrick Vallance a spus că aproximativ 60% din populație, va trebui să contracteze virusul pentru a se dezvolta o toleranță națională suficient de puternică pentru a stopa circulația virusului. Imunitatea de turmă este cunoscută și sub denumirea de imunitate colectivă sau de grup. Apare în situația în care un procent semnificativ din populație este imună la o boală infecțioasă. Ea este obținută prin vaccinare sau în cazul în care majoritatea populație s-a îmbolnăvit anterior și s-a vindecat prezentând anticorpi.

Scenarii posibile

Un alt profesor în medicină, Chris Whitty, nu a spus câți oameni ar putea muri în timpul necesar pentru ca această imunitate să devină efectivă. Putem lua în considerare actuala rată a decesului global care este în jur de trei la sută. Un calcul simplu sugerează că ar putea fi 1,2 milioane de oameni în cel mai pesimist scenariu. Însă oficialii se așteaptă ca acesta să fie considerabil mai scăzut, a spus profesorul Whitty. El crede că și un procent 400.000 de oameni ar fi o supraestimare.

Guvernul urmărește acum să controleze viteza cu care epidemia se răspândește în Marea Britanie. Previziunile spun că punctul culminant ar putea veni în aproximativ 12 săptămâni. Atunci se va atinge numărul maxim de infectați cu CORONAVIRUS. Asta înseamnă jumătatea lunii iunie, sugerând că ulterior ar putea reveni la nivelul actual până în septembrie.

Sir Patrick a recunoscut că încercarea de a opri virusul complet ar fi mai periculoasă pe termen lung. El a spus: „Toate dovezile din epidemiile anterioare sugerează că atunci când faci asta, boala revine din nou. Ea va avea o evoluție bruscă în timpul iernii, provocând și mai multe probleme”.

Fostul ministru conservator Rory Stewart a descris conceptul de imunitate de turmă drept „excentric”. Este cel care a contribuit la abordarea focarului Ebola în Africa în calitate de secretar pentru dezvoltare internațională în 2019. El a declarat aseară pentru CNN: „Aceasta este o politică foarte excentrică și sunt îngrijorat de ea pe mai multe niveluri diferite”. El spune că sistemul medical ar putea să fie depășit de situație dacă s-ar permite acest lucru.

CORONAVIRUS ROMÂNIA ÎN TIMP REAL

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*