Breaking News

Jihadiștii ISIS vor fi EXECUTAȚI FĂRĂ JUDECATĂ prin spânzurare în închisorile siriene

Președintele Bashar al-Assad amenință puterile occidentale că membrii străini ai ISIS vor fi spânzurați

Jihadiștii ISIS vor fi EXECUTAȚI FĂRĂ JUDECATĂ prin spânzurare Jihadiștii ISIS vor fi EXECUTAȚI FĂRĂ JUDECATĂ prin spânzurare
Distribuie:

Jihadiștii din închisorile siriene s-ar putea să fie executați fără judecată după ce președintele Bashar al-Assad a declarat că va înființa curți speciale pentru teroriști, unde prizonierii vor fi supuși „legii siriene”, informează Daily Mail.

Calitatea de membru al Statului Islamic este o infracțiune în Siria. Brutalul dictator a spus acum că membrii străini ai Statului Islamic prizonieri în Siria vor fi aduși în fața justiției. Mii de prizonieri au fost executați fără judecată, în secret, în închisoarea Saydnaya de lângă Damasc, potrivit Amnesty International. Se spune că alte mii au murit acolo prin tortură și înfometare.

Deținuții sunt bătuți în mod regulat în timp ce sunt înghesuiți în anvelope, electrocutați și agresați sexual. Unii au fost forțați să acționeze ca animalele, fiind puși să se bată sau să se omoare unul pe altul.

Dictatorul a dat un interviu pentru Paris Match

Comentariile lui Assad au fost făcute într-un interviu pentru revista Paris Match. Dictatorul sirian a fost întrebat despre o înțelegere făcută cu forțele kurde, care în cele din urmă ar readuce zonele sub control guvernamental. Forțele Democrate Siriene, care au învins ISIS în martie cu ajutorul coaliției conduse de SUA, dețin în prezent peste 10.000 de militanți ISIS, inclusiv 2.000 de străini.

Abandonați de aliații lor din SUA, kurzii au apelat la Assad și Rusia pentru protecție atunci când Turcia a invadat teritoriul controlat de ei. În ultimele săptămâni, forțele guvernamentale s-au mutat în zonele deținute de kurzi. Președintele Assad a declarat: „Fiecare terorist din zonele controlate de statul sirian va fi supus legii siriene. Acest lucru este foarte clar în ceea ce privește terorismul. Prin urmare, ei vor apărea în instanțe speciale care se ocupă de terorism și vor fi executați fără judecată”.

Există în jur de 12 jihadiști britanici în închisorile din Siria. Alte zeci de femei și copii sunt prinși în tabere diferite. Un oficial de securitate occidental și-a exprimat temerile privind perspectivele prizonierilor europeni din mâinile lui Assad. El a avertizat că acesta îi va „arma”. Sursa a spus: „Dacă Assad îi ia pe acești prizonieri, îi va folosi ca active strategice. El îi va arma pe acești deținuți. Vor fi folosiți ca jetoane de negociere. Sunt jetoane de negociere foarte periculoase”.

Trei orfani britanici s-au întors în Marea Britanie săptămâna trecută. Ei au fost salvați din Siria după o îndrăzneață operațiune a Forțelor Speciale. Aceștia au fost primii cetățeni britanici care au fost repatriați din zona controlată anterior de jihadiștii ISIS.

Organizațiile caritabile spun că peste 60 de copii britanici sunt prinși în regiune.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline