Breaking News

Miresele ISIS vor acasă! Motivele pentru care țările din care provin nu le lasă

Două mirese ISIS, una din SUA cealaltă din Marea Britanie, căsătorite cu luptători jihadiști, vor să de întoarcă acasă, dar autoritățile din țările de origine nu le lasă

Miresele ISIS imploră autoritățile să le permită întoarcerea acasă Miresele ISIS imploră autoritățile să le permită întoarcerea acasă - Foto: Daily Mail
Distribuie:

Miresele ISIS, care au făcut declarații oribile prin care susțin terorismul islamic, cer clemență și vor să se întoarcă acasă împreună cu progeniturile pe care le-au conceput cu jihadiștii cu care s-au căsătorit, scrie Daily Mail pe pagina sa de web.

Acum miresele ISIS își pun cenușă în cap. „Am făcut o mare greșeală”, mărturisește mireasa americană ISIS care imploră ca autoritățile din SUA să-i aprobe întoarcerea acasă. Căsătorită cu trei luptători jihadiști, aceasta a cerut ca atacuri teroriste să fie executate la paradele închinate Zilei Eroilor (Memorial Day) din Statele Unite. Acum, acesta trăiește într-o tabără de refugiați, după ce a fugit din ultima poziție ocupată de ISIS în Siria. Ea cerșește acum clemență și cere autorităților SUA să-i permită întoarcrea acasă.

Cine este Hoda Muthana

Hoda Muthana, în vârstă de 24 de ani, a părăsit SUA în anul 2014 pentru a se alătura ISIS în Siria. Acolo a cerut mai târziu musulmanilor americani să-și „verse tot sângele” lansând atacuri teroriste în timpul evenimentelor dedicate Zilei Eroilor. Acum, după ce și-a pierdut doi dintre cei trei soți luptători jihadiști, tânăra trăiește într-o tabără de refugiați. Ea susține că a fost spălată pe creier și a făcut o „mare greșeală” atunci când a călătorit în Siria.

Muthana avea 19 ani când a părăsit SUA și s-a îndreptat spre capitala ISIS din Siria, Raqqa. Acolo s-a căsătorit cu un jihadist australian și apoi cu unul tunisian. Ambii luptători au murit luptând pentru ISIS, iar recent s-a căsătorit cu un sirian, dezvăluie publicația ”The Guardian”. Cât timp a fost în capitala Raqqa, aceasta a fost folosită se propaganda Statului Islamic. Ea a folosit toate mijloacele de comunicare socială pentru a răspândi ura împotriva non-musulmanilor și pentru a cere atacuri teroriste în SUA. Acum ea crede că: „America îmi va da o a doua șansă. Vreau să mă întorc și nu voi mai reveni niciodată în Orientul Mijlociu”.

Muthana este una dintre cele peste 25.000 de persoane strămutate care au apărut în al-Hol în ultimele săptămâni, după ce forțele sprijinite de SUA au cucerit ultimul teritoriu al ISIS din Valea Eufratului.

Mireasa ISIS din Marea Britanie

O altă mireasă ISIS care trăiește în tabără este Shamima Begum, în vârstă de 19 ani. Ea avea doar 15 ani când împreună cu alte două colege de clasă, Kadiza Sultana și Amira Abase, au călătorit din Londra până în Siria în februarie 2015. Acum ea cere autorităților din Marea Britanie să-i permită să se întoarcă acasă, temându-se pentru viitorul fiului ei. De-a lungul timpului tânăra a făcut niște afirmații absolut oribile. Printre altele ea a spus că atacurile teroriste sunt ”represalii” corecte împotriva lumii Occidentale. Tot ea a declarat că atunci când a văzut primul cap decapitat în coșul călăului, nu a simțit decât satisfacție. Un dușman al islamului și-a primit pedeapsa binemeritată, a mărturisit ea.

Miresele ISIS sunt acum subiect de dezbatere publică atât în SUA cât și în Marea Britanie. Sunt argumente PRO și CONTRA din taberele care susțin sau nu susțin cererile lor de repatriere.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline