Breaking News

Vocea ISIS a fost capturată! Jihadistul care relata în videoclipuri execuțiile grupului terorist a fost arestat de forțele kurde

"Vocea ISIS", jihadistul care relata în limba engleză oribilele videoclipuri cu execuțiile Statului Islamic, a fost capturat de forțele kurde

Vocea ISIS - jihadistul care relata execuțiile grupului terorist a fost capturat Vocea ISIS - jihadistul care relata execuțiile grupului terorist a fost capturat
Distribuie:

Vocea ISIS, jihadistul, care vorbește cu accent canadian, se presupune că este cel care înregistra emisiunile de propagandă în limba engleză pentru Statul Islamic. Este vocea care și-a asumat răspunderea grupului terorist pentru atacurile teroriste din noiembrie 2015 de la Paris, scrie Daily Mail.

Bărbatul susține că numele său este Mohammed Abdullah Mohammed, dar un profesor care studiază extremismul crede că de fapt îl cheamă Abu Ridwan. Cea mai înfiorătoare apariție a sa este cea din filmul propagandistic ”Flăcările războiului”.

Vocea ISIS - a relatat execuția prizonierilor din filmul FLĂCĂRILE RĂZBOIULUI

Vocea ISIS – a relatat execuția prizonierilor din filmul FLĂCĂRILE RĂZBOIULUI

Acolo el este filmat în timp ce se pregătea execuția a șase bărbați care își săpau singuri propriile morminte. FBI-ul încearcă să-l identifice încă din anul 2014. În acest sens a lansat un apel public pentru a cere informații despre el.

Identitatea jihadistului

Profesorul Amarnath Amarasingam a vizitat Siria, fiind un specialist în cercetări în domeniul extremismului. El spune că omul din spatele măștii este canadianul Abu Ridwan. Dr. Amarasingam a adăugat că este convins că Ridwan este „vocea ISIS”. Profesorul a declarat că: „De îndată ce am auzit emisiunile de la radio și vocea din filmul FLĂCĂRILE RĂZBOIULUI, am recunoscut accentul distinct canadian. Am continuat să cred în această teorie cu fiecare nou material media distribuit ulterior de ISIS, dar nu am avut niciodată dovada. Abia după ce am plecat în Siria în octombrie am primit confirmarea unui alt luptător închis că naratorul a fost într-adevăr canadian”.

După arestarea acestuia, mass-media kurdă a distribuit pe Twitter un film cu acesta. Un prieten din copilărie al individului, l-a recunoscut. Acesta a trimis un mesaj profesorului, spunând că știa cine este luptătorul capturat. L-a întrebat cum îl cheamă și i-a spus că se numea Abu Ridwan când locuia în Toronto. Era același nume pe care profesorul îl auzise în Siria.

Într-un interviu înregistrat, jihadistul capturat a spus că situația a devenit foarte tulbure în interiorul teritoriului controlat de ISIS. Mulți soldați au decis să dezerteze încercând să fugă în Turcia. El a spus de asemenea că în ultimele zile a avut loc o creștere a atacurilor aeriene împotriva bastionului jihadiștilor. Ridwan susține că a stat „câțiva ani” în Raqqa, capitala grupului terorist. El a fost capturat de kurzi duminică, după ce a fost angrenat într-o luptă cu militarii kurzi. Bărbatul nu vrea să-și recunoască identitatea. Susține că este etiopian și a călătorit din Canada în Siria, venind prin Turcia în anul 2013.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*