Breaking News

VIDEO: Un accident i-a distrus viața, dragostea și amintirile așa cum erau ele înainte

De la simbolul frumuseții la întruchiparea tristeții, drama unei tinere pe nume Masha, a cărei viață a fost distrusă de un accident de mașină

Masha înainte si dupa accidentul care i-a schimbat complet viata Masha înainte si dupa accidentul care i-a schimbat complet viata - Foto siberiantimes.com
Distribuie:

Publicația ”The Siberian Times” a prezentat drama unei tinere pe nume Masha, căreia un accident i-a distrus viața, dragostea și amintirile. O ceartă, un moment de nebunie şi viaţa Mariei Lebedeva a fost schimbată pentru totdeauna. Creierul i-a fost afectat iar frumuseţea fizică s-a dus. Acum tânăra are nevoie de ajutor.

În vara anului 2016, Maria, care acum are 24 de ani, purta o rochie turcoaz la festivitatea de încheiere a universităţii din Novosibirsk.

Masha la absolvirea facultatii

Masha la absolvirea facultatii – Foto: ©siberiantimes.com

Deși a terminat cu onoruri, astăzi nici măcar nu-şi mai aminteşte această zi. De fapt, trei ani din viaţa ei i-au fost şterşi din memorie. Şi nici măcar acum nu poate vedea schimbările. Un accident extrem de grav i-a distrus viața. Fata este acum complet oarbă. Poate că este mai bine că nu poate sesiza diferenţa dintre cum arăta înainte şi cum arată acum.

Masha înainte si dupa accident

Masha înainte si dupa accident – Foto: siberiantimes.com

Accidentul a fort surprins pe o cameră video

Printre amintiri se află şi cea a cumplitului accident din data de 20 august 2016 care i-a marcat viaţa. Maria – căreia prietenii îi spun Masha – întârziase 30 de minute. Iubitul cu care era împreună de 4 ani, Andrey, s-a înfuriat deoarece era foarte impulsiv. L-a sunat și i-a spus să nu o aştepte pentru că va merge acasă singură, deoarece bănuia că e nervos. Tânăra a povestit cu tristețe: „Nu ne grăbeam niciunde în acea seară. El era cu un prieten… Dar am întârziat şi când am venit el era nervos. Când am intrat în maşină a început să ţipe la mine.”

Masha cu prietenul care ulterior a parasit-o

Masha cu prietenul care ulterior a parasit-o – Foto: siberiantimes.com

Un prieten de-al lui Andrey a fost prezent la faţa locului şi a depus mărturie cum că cei doi s-ar fi certat. La un moment dat, când luminile din trafic s-au schimbat în roşu, Andrey a accelerat la o viteză de 80 km/h ca să nu prindă roşu – dar s-a lovit într-o maşină de teren care făcea stânga. Maria a fost singura rănită în accident. Airbag-urile i-au ajutat pe Andrey şi pe prietenul său, care stătea pe scaunul din faţă. Masha însă a suferit răni la creier şi pelvis.

Ce s-a întâmplat după accident

„Timp de 10 zile a fost în comă” a spus tatăl acesteia, Eduard Lebedev. La început Andrey a vizitat-o la spital. Apoi vizitele au încetat. Ulterior, părinţii ei l-au dat în judecată cerând un milion de ruble (17.600 de dolari) pentru a acoperi costurile medicale. Iniţial au cerut o sumă dublă, însă curtea a refuzat cererea. Fata mai primeşte şi o pensie socială de handicap lunară în valoare de 12.000 de ruble, echivalentul a 210 dolari.

Tânărul acum nici nu mai sună să întrebe cum se simte fata. Tânăra este acum furioasă, pentru că a părăsit-o când avea nevoie de sprijinul său. Tânărul nu s-a simţit vinovat deloc. Nu a avut regrete şi nu şi-a cerut scuze, lucru care a dezgustat-o pe fată. Şi-a pierdut toată viaţa ei de dinainte, speranţele, visele și frumuseţea. Dar a învăţat şi că nu a avut chiar atâţia prieteni adevăraţi pe cât credea. Şi nu se referă doar la Andrey.

O singură prietenă mai are tânăra acum

Astăzi doar prietena sa fidelă din şcoală, Dasha, este alături de ea în fiecare zi. Faptul că este oarbă și aude cum oamenii o compătimesc, o face să se simtă defectă.  Verişoara sa, Irina Kapustina, care a adus în atenţie suferinţa Mashei, a spus că suferă mult din cauza handicapului.

Masha înainte ca viata sa-i fie complet distrusa

Masha înainte ca viata sa-i fie complet distrusa – Foto: siberiantimes.com

Tânăra se trezeşte şi se culcă tristă. Uneori, Masha este deprimată de condiţia ei actuală. Însă, aceasta are şi vise în care-şi depăşeşte handicapul. „Vreau să fiu o însoţitoare de zbor,” spune aceasta. Maria a fost tratată în cinci clinici diferite în doar un an, cu rezultate mixte. Nu și-a pierdut speranța și nădăjduiește că lucrurile se vor îmbunătăţii. Masha primeşte acum tratament experimental. Mai exact, aceasta urmează un tratament cu celule stem în oraşul ei nativ Novosibirsck, pentru a încerca să-şi recapete vederea. Dacă va reuși, ea speră să-și rezolve și celelalte probleme de sănătate.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline