Breaking News

Un hoț român închis în CINCI ȚĂRI DIN UE, când a ajuns în Marea Britanie a furat carduri bancare pe care le-a golit de bani

Acesta împreună cu un complice fura cardurile bancare ale persoanelor vulnerabile, în special bătrâni, care își făcea cumpărăturile în supermarket

Hoțul român închis în CINCI ȚĂRI DIN UE care fura carduri din Marea BritanieHoțul român închis în CINCI ȚĂRI DIN UE care fura carduri din Marea Britanie Hoțul român închis în CINCI ȚĂRI DIN UE care fura carduri din Marea Britanie
Distribuie:

Un hoț versat din România, condamnat deja pentru infracțiuni cu carduri bancare în CINCI ȚĂRI DIN UE, a intrat fără probleme în Marea Britanie unde el și un complice au furat mii de lire sterline de la victime în vârstă, informează Daily Mail.

Lui Leonard Velcu în vârstă 31 de ani, i-a fost interzisă intrarea atât în Suedia cât și în Danemarca. Acolo a fost închis pentru infracțiuni similare, dar a mai fost prins și în Spania, Italia și Olanda. Împreună cu un complice pe nume Viorel Agapie, cei doi au lovit de cel puțin de 21 ori în patru luni în Anglia. Ei au furat astfel peste 12.000 de lire sterline de la cumpărători în vârstă din magazinele Aldi și Lidl. Ei aveau o înșelătorie cu card bancar bine exersată și folosită în mod repetat. Printre victimele lor se numără și o persoană în vârstă de 84 de ani de la care au luat 1.700 de lire sterline din contul bancar.

Un pensionar a cerut ajutorul poliției

Au fost prinși după ce au furat 500 de lire sterline de la un pensionar la magazinul Aldi din Wolverhampton. Acesta a fost înșelat și a solicitat o anchetă a poliției. Cei doi notau PIN-ul cardului bancar al victimei când aceasta plătea cumpărăturile. Apoi o urmăreau afară și victima, femeie sau bărbat, era întrebată dacă nu i-a căzut pe jos o bancnotă de 10 lire. Când își verificau poșeta sau portofelul, aceștia printr-o manevră rapidă de prestidigitație le fura cardul.

Ulterior cei doi goleau cardul victimei, folosind banii pentru a-și cumpăra haine și obiecte scumpe. Perechea din România, a prădat vârstnici în cinci țări din UE și în special din țările scandinave. Se presupune că aceștia fac parte dintr-o organizație de crimă organizată din România. Ei vizau supermarketurile din suburbii, de obicei magazine Aldi sau Lidl. Își alegeau victimele dintre cumpărătorii vulnerabili, în special vârstnici. Cincisprezece dintre persoanele vizate aveau vârste cuprinse între 60 și 85 de ani.

Velcu a fost condamnat astăzi pentru furt, dar Agapie a reușit să fugă după ce inițial a fost eliberat pe cauțiune. Acum este dat în urmărire generală. Velcu a recunoscut că a furat împreună cu alți complici carduri între 1 august și 30 noiembrie anul trecut. El va fi condamnat astăzi de către judecătorul Dean Kershaw, la Curtea Regală din Wolverhampton .

Citește și:

[soliloquy id=”5753″]

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*