Breaking News

UN TÂLHAR din România care urmărea pensionari la bancomate și le fura banii a fost închis

Bărbatul care își urmărea victimele apoi le tăia poșetele cu un cuțit și le fura banii a fost prins și condamnat la cinci ani de închisoare

Un tâlhar din România a fost condamnat la cinci ani închisoare Un tâlhar din România a fost condamnat la cinci ani închisoare - Colaj foto: sursa Daily Mail
Distribuie:

Un tâlhar din România care care opera în Marea Britanie, a fost prins și condamnat la cinci ani de închisoare scrie Daily Mail pe pagina sa electronică. Bărbatul urmărea pensionarii până la bancomate, în special femei. Aștepta până acestea scoteau banii, apoi le tăia poşetele cu un cuţit şi fura sumele scoase.

Daniel Călinescu, în vârstă de 42 de ani a furat peste 11.000 de lire de la patru femei cu vârsta între 62 şi 78 de ani, în decursul a şase săptămâni. Călinescu urmărea persoanele în vârstă şi vulnerabile în timp ce acestea îşi scoteau bani din bancomat. Apoi le urmărea cu intenţia de a le jefui. În timp ce acestea se deplasau fără să suspecteze nimic, hoţul intra în acţiune. De obicei opera în timp ce victimele se urcau în autobuze.

În două cazuri, Călinescu a folosit o lamă ascuţită sau un cuţit pentru a tăia poşetele şi a fura banii. Primul atac a avut loc în data de 9 iulie, victimă fiind o bătrână de 78 de ani. Acesteia bărbatul i-a furat 2.500 de lire. Zece zile mai târziu, pe 19 iulie, o altă pensionară, în vârstă de 62 de ani, a fost jefuită de tâlhar. Alte două victime, ambele femei în vârstă, au căzut victime hoţului reuşind să strângă la final suma de 11.200 de lire.

Arestarea și condamnarea

Poliţia a intrat în alertă şi au investigat cazurile. În cele din urmă, au reuşit să-l prindă pe infractor pe data de 15 septembrie. Acesta a recunoscut că este vinovat şi a admis patru capete de acuzare. Poliţia a declarat că acesta ar face parte dintr-o reţea de şase hoţi care acţionau similar.

Pedeapsa pe care acesta a primit-o este de cinci ani de detenţie. Judecătoarea Joanna Korner a declarat la finalul procesului: „Ai pledat vinovat la patru capete de acuzare pentru furt, cea mai neplăcută şi urâtă infracţiune care poate fi comisă în această categorie. Fără îndoială, ai vizat în mod intenţionat victimele datorită vulnerabilităţii lor evidente. Nicio altă pedeapsă nu este mai potrivită decât încarcerarea imediată. Aceasta trebuie să fie de o durată considerabilă. Asta ca să ateste dezaprobarea publică faţă de oameni ca tine şi faţă de activităţile tale.”

Nu este singurul tâlhar din România care operează în Marea Britanie. Este de asemenea posibil ca la încheierea pedepsei acesta să fie deportat.

 

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*