Breaking News

Cum a ales B.C.R. să procedeze în plină criză CORONAVIRUS! Blochează conturile pentru un motiv hilar

Un client al băncii a primit un mesaj pe telefonul mobil prin care era înștiințat că accesul la tranzacții a fost blocat temporar

BCR își bate joc de clienții săi BCR își bate joc de clienții săi
Distribuie:

În plină criză de CORONAVIRUS, B.C.R. a ales o metodă originală de tratament a clienților săi, le blochează conturile pe motiv că nu au actualizate datele personale.

Mai jos este relatat calvarul trăit de un client al băncii căruia i-a fost blocat contul până la ”actualizarea datelor conform clauzei 9 din CSB”. Iată mesajul primit pe telefonul mobil de acesta: ”Accesul la tranzactiile derulate prin conturile deschise la BCR a fost restrictionat temporar, pana la actualizarea datelor conform clauzei 9 din CSB”.

Mesaj BCR

Mesaj BCR primit de client

Revoltător este faptul că est un card de debit al unui pensionar, care primește pensia pe el. Ciudat este faptul că nu s-a schimbat absolut nimic din statutul său. La ultima deplasare la bancă în urmă cu doar câteva luni datele au fost actualizate.

O interogare pe google a mesajului de pe telefon a dus la următorul link B.C.R.: https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/informatii-utile/actualizarea-datelor-personale
Conform informațiilor furnizate acolo, este necesară actualizarea datelor personale. Acest lucru se poate realiza în trei feluri:
1. În orice sucursală BCR
2. Prin servicii bancare la distanță ( Internet Banking, Mobile Banking sau Phone Banking)
3. Completând formularul online (în urma discuției cu reprezentantul Contact Center)

Cazul 1

În orice sucursală B.C.R., este o soluție la îndemână pentru o persoană sănătoasă ieșită la pensie. Cu condiția să aibă sub 65 de ani. Asta deși accesul în unitățile B.C.R. este restricționat la două persoane. În plus aștepți zeci de minute sau ore la rând pentru a avea acces în filială.

Cazul 2

Exclus pentru un pensionar care, în cel mai bun caz, reușește să-și retragă singur banii de la bancomat. Internet Banking pentru mulți dintre ei este SF.

Cazul 3

Completând formularul online.

O tentativă care îți dă mai multe bătăi de cap decât primele două.
O discuție cu un reprezentant Contact Center este imposibilă.
Numărul de telefon *2227 sună în permanență ocupat.
La numărul de telefon 0800.801.227 în permanență intră un robot care îți spune că: „Ne pare rău, numărul apelat este ocupat”
La un email, transmis la adresa suport.direct@bcr.ro, răspunsul primit a fost:

Stimate Client,

Va multumim pentru interesul acordat si pentru e-mail-ul trimis.

Solicitarea dumneavoastra a fost luata in considerare si veti primi raspuns in cel mai scurt timp posibil, termenul estimat de raspuns este de 48 de ore.

Daca solicitarea dumneavoastra face referire la:

– utilizarea aplicatiei George sau informatii cu caracter confidential privind conturile/cardurile detinute la BCR, va rugam sa utilizati meniul interactiv disponibil la numarul de telefon *2227 sau sa intrati in dialog cu unul dintre specialistii nostri (numar cu tarif normal apelabil din retelele nationale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RCS-RDS).

– amanarea ratelor, puteti accesa https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/credite/amana-rata sau apela numarul de telefon *2227 (numar cu tarif normal apelabil din retelele nationale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RCS-RDS).

In cazul in care ne semnalati o nemultumire veti primi un numar de inregistrare pentru situatia comunicata si timpul estimativ de trimitere raspuns.

In cazul e-mail-urilor pentru popriri, primite din partea organelor de executare silita va informam ca raspunsul va fi trimis in termenul legal stabilit, in functie de tipul si natura solicitarii.

Pentru informatii generale despre produsele si serviciile BCR puteti accesa portalul nostru http://www.bcr.ro/.

Acesta este un mesaj automat si nu este necesar sa raspundeti.

BCR prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra, in conformitate cu Regulamentul General privind Protectia Datelor (Regulamentul UE nr. 679/2016) si cu Nota de informare anexata documentatiei contractuale, in vederea solutionarii solicitarii dumneavoastra (acestea constituind, dupa caz, o obligatie contractuala/legala a BCR sau o indeplinire a interesului legitim urmarit de BCR). Pentru mai multe detalii referitoare la aspectele ce tin de protectia datelor cu caracter personal, va rugam sa consultanti Nota de informare anexata documentatiei contractuale. In masura in care nu ati primit Nota de informare sau nu sunteti client al BCR puteti consulta Politica de confidentialitate a BCR disponibila la urmatorul link https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/informatii-utile/politica-privind-confidentialitatea.
Cu respect,
Echipa BCR


După 48 de ore de așteptare NIMIC! Niciun răspuns primit, beznă totală!

RESPECT? Mai degrabă lipsă de respect pentru client, batjocură și lipsă de empatie. S-a gândit cineva din conducerea băncii că un pensionar este dependent de pensie. Că aceasta e singura care îi asigură traiul de zi cu zi. Mă îndoiesc!

 

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*