Breaking News

STUPOARE! Un afgan acuzat că a violat o fetiță de 11 ani ar putea fi eliberat

Avocatul său susține că ar fi prea mic ca vârstă pentru a putea fi inculpat

Afgan acuzat că a violat o fetiță de 11 ani Afgan acuzat că a violat o fetiță de 11 ani (© AFP/Getty Images)
Distribuie:

Un solicitant de azil, cunoscut sub numele de Mansoor Q, este unul dintre cei doi inculpați acuzați că au violat o fetiță de 11 ani, scrie Daily Mail în ediția online. El este acuzat alături de Ali Bashar, un irakian suspectat într-un caz de crimă. Cei doi sunt acuzați că ar fi atacat-o pe tânăra fată.

Dar avocații apărării susțin că vârsta sa era neclară. Ei spun că tânărul nu ar fi avut 14 ani la momentul comiterii faptei. Acest lucru înseamnă că nu va putea fi inculpat sau condamnat de către justiția germană. Avocatul lui Mansoor, Michael Harschneck a spus curții din Wiesbaden că există „mari incertitudini” cu privire la vârsta acuzatului, conform cotidianului german Bild. „Am  prezentat documente din care se pare că Mansoor nu avea încă 14 ani la momentul comiterii faptei”, a spus Harschneck.

Apărarea nu a trebuit să dovedească sau să infirme nimic și era de datoria acuzării să verifice vârsta, a mai spus el. Procurorii au admis că existau documente diferite, dar au citat câteva rapoarte ale unor experți. Aceștia au fost consultați și susțin că acesta avea cel puțin 14 ani la momentul comiterii infracțiunii.  Vârsta de 14 ani este vârsta la care un minor devine responsabil în fața legii pentru faptele sale. Ea este mai mare ca în alte țări europene. În Marea Britanie este 10 ani sau în Franța 13 ani.

Tânărul este folosit ca martor într-un alt proces

Avocatul mai susține că Mansoor i-a ajutat pe procurori într-un alt caz separat, care a oripilat Germania. Bashar, un cunoscut al băiatului, este principalul suspect în cazul uciderii lui Susanna Maria Feldman, o fată de 14 ani. Tânărul le-ar fi oferit autorităților informații esențiale care au dus la arestarea lui Bashar. Ambii bărbați sunt judecați după ce au fost acuzați că au violat-o pe fata de 11 ani.

După un protest public vehement din partea cetățenilor, ca reacție la moartea Sussanei, poliția federală germană l-a arestat pe Bashar. Acesta fusese depistat în Arbil, o provincie din nordul Irakului. El a fost arestat de către forțele locale de securitate kurde. Bashar a fost urcat într-un avion cu destinația Germania. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă nu există un tratat formal de extrădare între Irak şi Germania.

Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, este acuzat că a violat și a strangulat o fată într-o zonă împădurită din apropierea unui centru de refugiați din Wiesbaden pe data de 23 mai 2018.

El mai este acuzat că ar fi participat la un alt jaf. Atunci ar fi bătut, strangulat și amenințat un bărbat cu un cuțit. Apoi a furat victimei un ceas, geanta, un telefon mobil și un card bancar.

Cazul Sussanei Feldman i-a determinat pe politicieni, inclusiv pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, să ceară grăbirea procedurilor de deportare a solicitanților de azil care încalcă legea germană. Procesul este momentan în desfășurare.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*