Breaking News

Telefoanele mobile sunt de șapte ori mai murdare decât scaunele de toaletă

Un studiu recent arată că telefoanele mobile sunt de 7 ori mai murdare decât scaunele de toaletă, iar cele cu husă din piele sunt chiar mai murdare!

Bărbat stând pe toaletă și folosind telefonul mobil Bărbat stând pe toaletă și folosind telefonul mobil - Foto: depositphotos.com
Distribuie:

Daily Mail a publicat un studiu care arată că telefoanele mobile sunt de șapte ori mai murdare decât scaunele de toaletă. Acestea sunt dispozitivele strălucitoare care oferă totul, de la clipuri video, la date, informații sau fotografii cu o singură atingere a ecranului. Dar cei care nu se pot lipsi de ele, ar putea fi îngroziți atunci când vor afla câți microbi poartă.

Studiul mai arată că cele cu husă de protecție din piele sunt chiar mai periculoase. Acestea conțin chiar mai mulți microbi și mai multe bacterii decât cele din plastic. Telefoanele inteligente păstrate în cutii din plastic curate, au de șase ori mai mulți germeni pe ele decât scaunele de toaletă.

În ciuda acestui fapt, un sondaj al funcționarilor din birouri a constatat că doi din cinci își iau telefonul mobil când se duc la toaletă la locul de muncă. Studiul a prelevat mostre de pe smartphone-uri utilizând un dispozitiv portabil care evidențiază microbii vii acolo unde apar pe o suprafață. Un scaun de toaletă scanat în felul acesta arată 220 de pete luminoase în care bacteriile se ascundeau. Surpinzător, numărul de pete luminoase de pe ecranul unui telefon mobil a fost de 1.479.

Ce spune un reputat bacteriolog

Hugh Pennington, profesor emerit de bacteriologie la Universitatea din Aberdeen, a explicat fenomenul. El spune că germenii găsiți sunt datorați contactului fizic direct cu acest dispozitiv în viața de zi cu zi. Probabil acești microbi sunt ai proprietarului, astfel încât probabilitatea de transmitere a bolilor este redusă. Cu toate acestea, este de evitat a împrumuta smartphone-ul dumneavoastră.

În 2011, cercetătorii de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra au făcut o descoperire șocantă. Ei au constatat că unul din șase telefoane mobile murdare, este contaminat cu materii fecale. Acestea pot conține și periculoasa bacterie E-coli, care poate provoca intoxicații grave și deranjamente stomacale.

În cel mai recent studiu au fost analizate 50 de telefoane mobile. Cel mai înalt nivel de contaminare cu bacterii a fost la un smartphone ținut într-un portofel din piele. Acesta conținea de aproape 17 ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă. Media pentru o carcasă de plastic a fost de 1.454. Aceasta este de aproape șapte ori mai mare decât citirea înregistrată pentru germenii de pe scaunul de toaletă.

Experții cred că telefoanele devin atât de murdare, deoarece sunt folosite la toaletă. Ele sunt astfel expuse germenilor de pe mânerele și scaunele lavoarelor. Un sondaj efectuat pe 2.000 de persoane a confirmat acest lucru. S-a constatat că 40% dintre persoane au recunoscut că folosesc smartphone-ul în timp ce merg la toaletă la locul de muncă. Dintre aceștia numai 20% au curățat telefonul după ce l-au folosit la toaletă. Studiul a mai arătat că majoritatea oamenilor nu știu să se spele corect pe mâini.

Cum ne spălăm corect pe mâini

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=zCVu_1d9AJ8[/embedyt]

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*