Breaking News

Ei sunt ”îngerii” care l-au salvat pe BUSU! Șeful secției care nu a răspuns la telefon dă primele explicații

Sunt tinerii care și-au asumat responsabilitatea de a-l opera pe Florin Busuioc, deoarece Șeful Secției de Cardiologie nu răspundea la telefon

Îngerii lui BUSU - Medicii care l-au operat pe Florin-Busuioc Dr. Paul Trașcă(stânga), dr. Eugen Țiereanu(centru), dr. Emilia Goanță (dreapta) - Sursa foto Ziarul de Craiova
Distribuie:

Florin Busuioc, BUSU, îndrăgitul prezentator METEO de la Pro TV, a suferit un infarct miocardic acut. După un apel la 112, un echipaj SMURD a ajuns la fața locului după numai 4 minute și a început manevrele de resuscitare, scrie evz.ro. După ce a fost resuscitat și stabilizat, a fost rapid transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Craiova.

Din nefericire, starea lui s-a deteriorat cu repeziciune și a fost resuscitat de încă trei ori după alte trei stopuri cardiace. În acel moment s-a considerat că singura lui șansă de salvare este montarea unui stent. Dar surpriză! Dr. Octavian Istrătoaie, șeful Secției de Cardiologie de la Craiova nu răspundea la telefon. Situația devenise critică.

”Îngerii lui BUSU”

În acel moment, uriașa responsabilitate de a-l opera pe BUSU și-au asumat-o trei tineri medici. Par niște copii și dacă te-ai întâlni cu ei pe stradă nu ți-ai închipui că prin lupta lor de zi cu zi fac diferența dintre viață și moarte. Sunt dr. Paul Trașcă, specialist în chirurgie cardiovasculară intervențională, dr. Eugen Țiereanu, rezident în ultimul an la Spitalul de Urgență din Craiova și dr. Emilia Goanță, medic specialist cu atestat în electrofiziologie. Ca să parafrazez un celebru titlu de film, ”Îngerii lui Charlie”, ei sunt ”Îngerii lui BUSU”. Erau singurii care ar fi putut interveni și care știau ce este de făcut în acele momente.

Dr. Octavian Istrătoaie, cel care nu a răspuns la telefon și este șeful Clinicii de Cardiologie, spune că dacă dr. Paul Trașcă nu era în Craiova, Busu ar fi trebuit dus la București cu șanse minime de supraviețuire. El se apără și spune că nu se simte vinovat de nimic: „Am răspuns cu o mică întârziere, că nu am avut telefonul lângă mine, dar după aceea am vorbit la telefon cu dr. Arafat și s-a rezolvat”. A declarat că poate dovedi acest lucru printr-un desfășurător al convorbirilor pe care îl pune la dispoziție compania de telefonie mobilă la care este abonat.

Dr. Eugen Țiereanu este cel care l-a ajutat pe dr. Paul Trașcă în momentele critice din timpul intervenției. Dr. Țiereanu a venit după noaptea agitată avută să-și dea examenul de specialitate. În vârstă de 30 de ani, acesta a fost felicitat de toată lumea pe holurile spitalului.

Care este starea de sănătate a lui BUSU

Sora lui Florin Busuioc, Raluca Iorga, a transmis mulțumirile ei tuturor celor care sunt alături de Busu, spunând că starea de sănătate a artistului este stabilă. Ea a scris pe contul său de Facebook următorul mesaj: „Vă mulțumim din suflet tuturor pentru urările de bine și sănătate adresate fratelui meu. Starea lui e stabilă deocamdată, însă lupta va fi lungă probabil. O rugăciune i-ar prinde bine. Doamne ajută!”

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline