Breaking News

Fată de 13 ani DECAPITATĂ cu o seceră pentru că a refuzat să facă SEX cu vecinul său

Aceasta a refuzat să facă sex cu un vecin care era dintr-o castă superioară celei din care făcea ea parte

Fata de 13 ani decapitata pentru ca a refuzat sa faca sex cu vecinul Sursa foto Daily Mail (© AFP/ Getty Images)
Distribuie:

Daily Mail scrie în ediția sa electronică despre cazul fetiței în vârstă de 13 ani din India care a fost decapitată cu o seceră „pentru că a refuzat să facă sex cu un vecin”. Adolescenta a fost atacată brutal după ce a refuzat avansurile sexuale ale bărbatului mai în vârstă decât ea.

Potrivit presei locale, acuzatul pe nume Dinesh Kumar, a decapitat o tânără cu o seceră într-un sat mic din apropiere de orașul Attur, în districtul Salem din statul Tamil Nadu. Poliția a respins sugestiile că bărbatul suferea de o boală mintală în momentul în care a ucis-o pe tânără. Fata studia la o școală din apropierea locuinței bărbatului. Ea îi spusese mamei despre avansurile sexuale permanente ale bărbatului, pe care le-a refuzat în mod repetat. Părinții fetei sunt muncitori și sunt dintr-o castă inferioară decât cea a acuzatului. Informațiile locale sugerează faptul că acest lucru a provocat reacția violetă a bărbatului.

Declarațiile poliției pentru CNN

Potrivit publicației online News18, Kumar a fost arestat și acuzat în urma unei legi adoptată în India în anul 1989, care e incriminează violența bazată pe caste. Ponkarthik Kumar, un înalt ofițer de poliție din district, a declarat pentru CNN: „Fata a fost ucisă brutal. Ancheta este în curs de desfășurare și acuzatul a fost arestat”.

În India, hindușii sunt împărțiți în patru categorii principale. Acestea sunt: Brahmini (preoți și învățați), Kshatriyas (războinici), Vaishyas (comercianți) și Shudras (muncitori). La rândul lor cele patru categorii sunt apoi împărțite mai departe în aproximativ 3.000 caste și 25.000 de sub-caste. Fiecare se bazează pe ocupația specifică a membrilor castei. Dar castelele inferioare, cunoscute sub numele de Daliții, sunt crunt discriminate. Adesea acestora le este negat dreptul la educație și la un loc de muncă.

Daliții erau denumiți „paria” și erau în afara sistemului de caste. În pofida noilor legi împotriva discriminării prejudecata persistă încă. Biroul Național de Evidență a Criminalității a declarat că numărul total al infracțiunilor împotriva persoanelor din caste inferioare era mai mare de 47.000 în anul 2016.

Jayna Kothari, director executiv al Centrului de Cercetare a Legii și Politicii a declarat că în statisticile oficiale infracțiunile împotriva femeilor nu sunt prea des raportate. Acestea reprezintă doar cinci până la opt la sută din totalul crimelor îndreptate împotriva membrilor castelor inferioare.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*