Breaking News

DEMENȚĂ TOTALĂ! Un angajat al aeroportului din Seattle a furat un avion cu care mai apoi s-a prăbușit

Individul a furat avionul de pe Aeroportul Internațional Seattle-Tacoma cu care s-a probușit ulterior pe o insulă din apropiere

Avion prabusit dupa ce a fost deturnat de un angajat de la sol © REUTERS
Distribuie:

Daily Express informează în ediția sa electronică despre incredibilul incident de pe aeroportul din Seattle, unde un angajat al aeroportului a furat un avion cu care mai apoi s-a prăbușit. Două avioane militare americane s-au luptat pentru a-l direcționa pe pilotul inconștient către o insulă slab populată unde acesta s-a și prăbușit.

Nu există nici un indiciu că incidentul a fost un act de terorism, a spus departamentul local al Șerifului din Districtul Pierce. Niciun pasager nu se afla la bord în momentul prăbușirii. Șeriful a sugerat că pilotul ar fi putut să se sinucidă și a fost identificat ca fiind un mecanic al unei companii aeriene, dar compania aeriană a spus că angajatul era un agent de asistență la sol.

Filmul acțiunii

Bărbatul a preluat controlul unui avion al companiei Horizon Air, un turbopropulsor Q400 Bombardier din zona de întreținere a aeroportului internațional Seattle-Tacoma, vineri la ora locală 8:00 și a decolat. El a zburat deasupra orașului Seattle, înainte de a se prăbuși aproximativ o oră mai târziu pe insula Ketron, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Horizon care opera avionul, într-o postare online. Se crede că bărbatul de 29 de ani a acționat singur și și-a pierdut viața în accident.

Șeriful a scris pe Twitter că pilotul: „Făcea cascadorii în aer dar lipsa abilităților de zbor a făcut ca acesta să se prăbușească pe insulă”. Două avioane de luptă F-15 au urmărit avionul, dar nu au fost implicate în accidentul de pe insula Ketron, potrivit postului local de televiziune KIRO7.

Constance von Muehlen, directorul executiv al companiei Horizon Air, a declarat că la ora 8 dimineața, un angajat al companiei aeriene a efectuat o decolare neautorizată cu un avion turbopropulsor echipat cu două motoare Q400. Nu este clar modul în care angajatul a fost capabil să decoleze fără autorizație. Deocamdată nu sunt informații despre cum a avut loc incidentul.

Administrația Federală a Aviației, Biroul Federal de Investigații și Comitetul Național pentru Siguranța Transporturilor investighează incidentul, a declarat Brad Tilden, CEO al Alaska Air Group. Alaska Airlines au confirmat că incidentul s-a produs cu unul dintre avioanele lor. Avionul turbopropulsor Q400 Bombardier este proiectat pentru zboruri mai scurte și poate transporta 76 pasageri, a declarat Alaska Air pe site-ul său. Seattle Tacoma sau SeaTac este al nouălea cel mai aglomerat aeroport din SUA.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*