Breaking News

Un ”fake news” care i-a făcut de râs!- ”Vă rugăm, ajutatima sal îngrop”

O idee sinistră şi o ştire nedocumentată postată de un site de tip cancan a făcut furori în mediul online

Distribuie:

Celebra replică a regretatului Gheorghe Dinică, din Filantropica, ”mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește”, a prins contur la doi tineri din Brăila care au crezut că au găsit cea mai ingenioasă metodă de a stârni mila oamenilor și a face ușor rost de bani.

Cei doi s-au folosit de un șantaj emoțional încercând să stoarcă bani din buzunarele trecătorilor, îmbrăcând un manechin de plastic și prezentându-l drept o rudă decedată, pe care nu puteau să o îngroape pentru că nu aveau bani. Potrivit obiectivbr.ro, o glumă sinistră și o știre nedocumentată a fost publicată pe un cunoscut site de tip cancan din România, făcând din nou Brăila de râs în mediul online.

Este vorba de o idee igenioasă de cerșetorie pusă în practică în acest municipiu. Doi tineri au îmbrăcat și încălțat un manechin, l-au acoperit cu un cearșaf și l-au pus într-un căruț de transportat butelii. L-au dus apoi în Piaţa Mare, unde l-au lăsat, nu înainte de a pune o hârtie cu un text agramat: “Vă rugăm, ajutaţimă săl îngrop” (… mama ei de limbă română). Lângă căruț au mai lăsat o cutie de carton în speranța că trecătorii mișcați de tragica “poveste” vor pune bani în ea.

Un brăilean a surprins în câteva imagini întreaga scenă și le-a postat pe internet. Așa se face că un site-ul de știri care a preluat fotografiile “a înghițit” păcăleala. “Au stat cu mortul pe căruț, în Piața Mare din Brăila! Ce scria pe pancarta pusă pe el, lângă mâncare. Scene ireale, ziua în amiaza mare!”, este titlul știrii care a devenit virală în mediul online.

“Pe un căruț mare, ca de butelii, se află întins un trup de om. Este îmbrăcat cu haine curate și încălțat cu bocanci călduroși, ce par a fi și ei noi”, este doar o parte din textul exploziv publicat într-un articol pe acest site. Autorii articolului nu au făcut o minimă documentare, pentru a afla că în fapt, “mortul” nu era mort, ci un manechin, de care doi indivizi s-au folosit pentru a face bani de pe urma brăilenilor naivi.

Nu se știe sigur câți trecători naivi au lăsat bani în “cutia milei”, cert este însă faptul că polițiștii de la Ordine Publică i-au depistat pe cei doi autori, chiar în ziua în care au fost făcute pozele la Piața Mare și au constatat că “mortul” este un manechin, folosit pentru a stoarce bani de la lume. Cei doi tineri, unul în vârstă de 20 ani și celălalt de 35 ani, au fost amendați cu câte 100 lei fiecare, conform Legii 61/1991.

Brăilenii sunt revoltați, mai ales că Brăila a mai suferit un episod de defăimare în mediul online, după ce, de-a lungul timpului, alte ipostaze ale orașului mai mult sau mai puțin amuzante au fost mediatizate. Spre exemplu, este celebră povestea cum că brăilenii ar fi mari cuțitari. Ori, în urmă cu aproape 2 ani, un video ce înfățișa un crab cu un cuțit între clești s-a viralizat, cu titlul “Cum recunoști un crab de Brăila”.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FphGYV1faGw[/embedyt]

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*