Breaking News

Medicii sunt OBLIGAȚI SĂ ALEAGĂ CINE MOARE în Spania, devenită principalul focar de CORONAVIRUS

În unitățile de primiri urgențe medicii trebuie să ia decizii grele cu privire la pacienții care au șanse mai mari de supraviețuire

În Spania medicii trebuie să aleagă cine moare în lupta împotriva CORONAVIRUSULUI În Spania medicii trebuie să aleagă cine moare în lupta împotriva CORONAVIRUSULUI - © Foto: Pablo Cuadra/Getty Images Europe
Distribuie:

Medicii sunt obligați să aleagă cine moare dintre pacienții care vin valuri, valuri, în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din Spania, informează portalul de știri MS News, preluând o știre Bloomberg.

În camerele de urgență ale unuia dintre cele mai mari spitale din Madrid, Daniel Bernabeu a semnat certificatul de deces pentru un pacient. El s-a întors imediat pentru a-l ajuta pe altul care se sufoca.

Oamenii mor în sălile de așteptare înainte de a fi admiși la tratament de personalul medical care este suprasolicitat de pandemie. Cu unele servicii funerare oprite în capitala spaniolă și fără locuri rămase la morgă, cadavrele sunt depozitate pe patinoarul principal din Madrid.

Secțiile de terapie sunt suprasolicitate și noile reguli impun ca pacienții mai în vârstă să fie omiși în favoare persoanelor mai tinere. Aceștia au o șansă mai bună de supraviețuire, a spus prin telefon doctorul Bernabeu. Decizia de a alege cine moare este grea. „Bunicul acela, în orice altă situație, ar fi avut o șansă”, a spus el. „Dar sunt mulți dintre pacienți, care mor în același timp”.

Pe măsură ce Covid-19 mătură EUROPA, focarul principal de infecție este acum Spania. De acolo vin avertizări cumplite pentru alte țări din Europa, precum Marea Britanie. Aceasta abia recent a întreprins acțiuni mai cuprinzătoare de luptă împotriva virusului ucigaș. Numărul de decese în țara cu 47 de milioane de oameni este în creștere mai rapidă decât în China. Sunt șanse ca acestea să depășească și pe cele din ​​Italia, unde boala a explodat în această lună.

Mesajul premierului spaniol

Primul ministru Pedro Sanchez, în urmă cu mai puțin de trei săptămâni minimiza amenințarea virusului. Acum el a avertizat populația că majoritatea cetățenilor nu au avut niciodată o amenințare la această scară. „Numai cei mai în vârstă, care au cunoscut greutățile războiului civil și urmările lui, pot să-și amintească situații colective mai dure decât cele actuale”, a spus el pe 14 martie când a impus starea de urgență. Drone cu difuzoare zboară în jurul Madridului ordonând oamenilor să intre în case.

Autoritățile spaniole au raportat că alte 738 de persoane și-au pierdut viața miercuri, atingând punctul culminant. Numărul zilnic de decese a scăzut joi la 655. Numărul total de decese din Spania, este acum de 4.089, depășind deja China în această săptămână.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline