Breaking News

A avut CORONAVIRUSUL MORTAL 2019-nCoV originea într-un laborator al guvernului chinez?

Oamenii de știință cred că boala ucigașă ar fi putut începe în centrul de cercetare la 300 de metri de piața de pește umedă din Wuhan

Piața de pește și fructe de mare din Wuhan a fost închisă Piața de pește și fructe de mare din Wuhan a fost închisă - © AP
Distribuie:

CORONAVIRUSUL MORTAL 2019-nCoV ar fi putut începe într-un centrul de cercetare la doar 275 de metri de piața de pește din Wuhan, informează Daily Mail.

Un nou document bombă de la Universitatea de Tehnologie din China de Sud, sponsorizată de Beijing, spune că Centrul din Wuhan pentru Controlul Bolilor (CWCB) ar fi putut provoca contagiunea în provincia Hubei. Posibilele origini ale coronavirusului mortal 2019-nCoV, cercetate de savanții Botao Xiao și Lei Xiao, susțin că CWCB au ținut animale bolnave în laboratoare, inclusiv 605 lilieci. În document se menționează un incident în care a fost implicat un cercetător. Acesta a fost atacat de un liliac, iar „sângele acestuia era pe pielea lui”.

Raportul spune: „Secvențele genomice de la pacienți au fost identice în proporție de 89% până la 96% cu coronavirusul Bat CoV ZC45, găsit inițial în Rhinolophus affinis (liliacul de potcoavă intermediar)”. Acestă specie de lilieci se găsește la aproximativ 1.000 kilometri distanță de piața de pește din Wuhan. Probabilitatea ca liliecii să zboare din provinciile Yunnan și Zhejiang în zona Wuhan este minimă. În plus, este falsă informația că populația locală mănâncă liliecii.

Centrul din Wuhan pentru Controlul Bolilor (CWCB) principalul suspect

În schimb, autorii studiului arată că suspectează mai degrabă centrul de cercetare CWCB. Acesta este situat la câteva sute de metri de piața de pește. Unul dintre cercetătorii de la CWCB a fost în carantină timp de două săptămâni. S-a întâmplat după ce sângele unui liliac i-a ajuns pe piele. Raportul mai sugerează că același bărbat a mai fost pus în carantină după ce un liliac a urinat pe el.

Se menționează și descoperirea unei căpușe vii de la un liliac. Acești paraziți sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a trece infecțiile prin sângele unui animal gazdă. Centrul CWCB este de asemenea în apropierea spitalului unde primul grup de medici a fost infectat în timpul epidemiei.

Raportul spune că este plauzibil ca virusul să fi scăpat de sub control contaminând pacienții inițiali în această epidemie. Totuși sunt necesare dovezi solide și un studiu mai bine documentat în viitor. Totuși raportul concluzionează: „coronavirusul ucigaș a provenit probabil dintr-un laborator din Wuhan”.

Până în acest moment virusul a infectat peste 71.810 oameni la nivel global. 1.775 au murit, majoritatea acestora în provincia centrală Hubei.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline