Breaking News

Poți să treci testul de inteligență care e viral pe Facebook?

Doar una din 1.000 de persoane poate veni cu două răspunsuri diferite, dar corecte, la această provocare matematică aparent simplă

Distribuie:

Credeți că sunteți tari la matematică? Încercați să rezolvați testul de mai jos și să vedeți dacă neuronii vă mai funcționează la parametrii normali. Un test bizar de inteligență, care constă din afișarea unor secvențe de numere, aparent fără legătură între ele, a devenit viral pe internet și îi provoacă pe utilizatorii acestuia să-l rezolve.

Testul, creat de Go Tumble și distribuit pe Wikr, cere utilizatorilor să „gândească dincolo de imagine”, propunând două răspunsuri diferite, dar corecte, la acest test.

Cei care au creat testul spun: „În primul rând, gândiți dincolo de ce sugerează imaginea! Acest test matematic nu este atât de simplu. Deși există de obicei un răspuns corect pentru problemele de matematică, testul de față oferă două soluții diferite, care cauzează dezbateri aprinse în întreaga lume. Cei care au făcut testul spun că numai unul din 1.000 de oameni poate să-și dea seama de al doilea răspuns posibil la test! Credeți că puteți găsi ambele soluții?

Test de inteligenta viral pe facebook

SOLUȚIA 1

Cei carea au propus testul explică faptul că majoritatea oamenilor vor începe prin a face adunarea 1 + 4 care dă rezultatul 5.

Apoi vor face adunare 2 + 5 pe care o vor adăuga la rezultatul obținut anterior, respectiv 5, pentru a obține rezultatul 12.

Majoritatea utilizatorilor vor folosi același proces în linia următoare, adăugând 3 + 6 pentru a obține 9, apoi adăugând rezultatul sumei din ecuația de mai sus (12) pentru a ajunge la rezultatul 21.

În ultima etapă, vor efectua adunare 8 + 11 pentru a obține 19, înainte de a adăuga rezultatul la suma liniei anterioare (21) pentru a obține 40.

În timp ce acest rezultatul 40 este corect și acceptat de către realizatorii testului, există și o a doua soluție pe care doar un număr redus de persoane o vor găsi.

SOLUȚIA 2

În timp ce majoritatea vor rezolva prima egalitate efectuând suma în mod clasic, oamenii inteligenți vor da răspunsul prin adăugarea valorii 1 la produsul 4 x 1.

Folosind același raționament, ei vor adăuga 2 la produsul 2 x 5 pentru a obține 12.

Ei vor adăuga apoi 3 la produsul 6 x 3 pentru a obține 21.

Și pentru a ajunge la răspunsul final și a doua soluție posibilă a testului, ei vor adăuga 8 la 11 x 8 pentru a obține 96.

O singură problemă, două soluții diferite!

Comentarii Facebook

Distribuie:

5 Comments on Poți să treci testul de inteligență care e viral pe Facebook?

 1. (1×4) + 1 = 5
  (2×5) + 2 = 12
  (3×6) + 3 = 21
  (8×11)+ 8 = 96

 2. Stiati ca exista si o a treia solutie ? Da, am gasit-o ! A mai gasit-o cineva ?

 3. Este foarte simpla ecuatia :
  8 + 11 = 96 -> 8 × 11 = 88 + 8 = 96
  Asta se intampla si cu exercitiile de mai sus
  2 + 5 = 12 -> 2 × 5 = 10 + 2 = 12
  3 + 6 = 21 -> 3 × 6 = 18 + 3 = 21

 4. Rezultatul este 32

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline