Breaking News

Revoltă în masă după un viol în grup soldat cu moartea unei tinere de 19 ani

Oamenii au ieșit în stradă, indignați de lipsa de reacție a autorităților care au mușamalizat cazul de viol al unor tineri din casta superioară în India

Revoltă în masă după un viol în grup soldat cu moartea unei tinere de 19 ani Revoltă în masă după un viol în grup soldat cu moartea unei tinere de 19 ani
Distribuie:

Protestatari furioși au ieșit astăzi pe străzi în toată India, cerând justiție pentru teribilul viol în grup soldat cu moartea unei tinere de 19 ani, în timp ce cinci ofițeri superiori de poliție au fost suspendați pentru proasta gestionare a cazului, informează Daily Mail.

Adolescenta din casta Dalit, o castă defavorizată, a fost găsită la mijlocul lunii septembrie. Avea coloana vertebrală ruptă în urma atacului sălbatic. A murit la sfârșitul lunii septembrie într-un spital din New Delhi.

Poliția a arestat patru bărbați dintr-o castă superioară acuzați de viol în grup soldat cu moartea victimei. Autoritățile au anunțat vineri seara suspendarea șefului poliției din districtul Hathras și a altor patru polițiști.

Proteste după un viol în grup soldat cu moartea unei tinere

Protesteke au izbucnit sâmbătă în India, manifestanții arzând efigii ale premierului Narendra Modi în Assam. Au avut loc și ciocniri violente cu poliția, oamenii purtând bannere și scandând lozinci în satele și orașele din toată țara. Poliția s-a confruntat și cu critici după ce au incinerat corpul tinerei cu benzină la miezul nopți.

Un polițist a stârnit joi o nouă indignare după ce a susținut că un raport criminalistic și o autopsie au arătat că femeia nu a fost violată. Acest lucru contrazice declarațiile victimei și ale mamei sale precum și concluziile din raportul spitalului.

Sute de polițiști au baricadat satul, împiedicând familia femeii să plece. Nici jurnaliștii și politicienii din opoziție nu au fost lăsați să vorbească cu ei. Telefoanele mobile ale familiei ar fi fost, de asemenea, confiscate. Fratele victimei a declarat unui canal de știri indian că familia era terorizată. O instanță locală a ordonat autorităților să asigure protecția familiei.

Poate ești interesat:

 

Moartea tinerei are loc la câteva luni după ce patru bărbați au fost spânzurați pentru violul în grup și uciderea unui studente într-un autobuz din New Delhi în 2012, într-un caz care a simbolizat epidemia de violență sexuală din India.

Anul trecut, în India, au fost raportate în medie 87 de violuri în fiecare zi. Datele sunt confirmate de Biroului Național al Înregistrărilor Criminale, dar se crede că un număr mare de cazuri nu sunt raportate.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*