Breaking News

VIDEO: Primul ACCIDENT rutier în care sunt implicați doi ROBOȚI. Unul dintre roboți a fost ”UCIS”

Un robot a fost lovit și ”UCIS” de un autoturism Tesla în Las Vegas, în fața celui mai mare târg în domeniul tehnologiilor de consum din lume, CES

Promobot lovit de Tesla Un robot Promobot a fost lovit de un autoturism Tesla autonom - Colaj foto (© Promobot)
Distribuie:

Doi roboți, unul fiind o mașină autonomă a companiei TESLA, au fost implicați într-un accident, victima fiind un robot umanoid care se închiriază cu peste 2.000 de dolari pe zi, scrie Daily Mail în ediția sa electronică.

În ceea ce mulți speculează că nu este decât o cascadorie publicitară, PROMOBOT a dezvăluit că unul dintre roboți, un model V4, a fost „ucis” de un model Tesla S pe o stradă din Las Vegas înainte de CES. International CES 2019 este cel mai mare târg în domeniul tehnologiilor de consum din lume și va fi deschis în perioada 8-11 ianuarie în Las Vegas.

Accidentul a avut loc duminică seara pe strada Paradise, în timp ce inginerii transportau roboții firmei la cabinele de prezentare. Potrivit Promobot, un număr de roboți se îndreptau spre cabine în jurul orei 19:00, când unul dintre ei a ieșit din formație și a intrat pe carosabil. Acesta a fost lovit de un model de autoturism Tesla S care funcționează în mod autonom. În accident robotul a fost răsturnat pe asfalt, fiindu-i provocate „daune grave”, spune Promobot într-un comunicat. Acum, cu părți ale corpului și mecanismele brațului distruse, iar platforma de mișcare avariată, acesta nu va mai putea fi prezentat publicului. Firma declară că daunele sunt probabil ireparabile.

VIDEO – momentul accidentului

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0s4nxcleVd0[/embedyt]

„Bineînțeles că suntem agitați”, a declarat Oleg Kivokurtsev, directorul de dezvoltare al Promobot. „Am adus acest robot aici de la Philadelphia pentru a participa la CES. Acum, nici nu poate participa la eveniment și probabil nu mai poate fi reparat”. Oficialul a declarat că se va efectua o investigație internă. Aceasta va trebui să afle în ce circumstanțe a ajuns robotul pe șosea.

Incidentul a stârnit multe controverse. Oamenii se întreabă acum dacă incidentul nu a fost o campanie de PR sau pur și simplu a fost un accident nefericit. Modelul de autoturism Tesla implicat în coliziune funcționa autonom, deși un pasager se afla în interior în momentul accidentului. Acesta a continuat să ruleze încă 50 de metri după accident, înainte de a se opri în cele din urmă. La fața locului a apărut în scurt timp și poliția din Nevada.

George Caldera, pasagerul din automobilul Tesla a declarat că a trecut mașina în modul auto-conducere și a plecat cu ea la drum. La un moment dat a apărut robotul pe pistă. S-a gândit că mașina îl va evita dar din păcate l-a lovit direct. Bărbatul spune că regretă incidentul deoarece robotul arăta drăguț. El și-a cerut scuze inginerilor care aveau grijă de robot.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*