Breaking News

VIDEO: Zeci de elevi se atacă reciproc cu MACETE într-un video șoc filmat în Africa de Sud

O bătaie violentă a izbucnit la o școală din Africa de Sud, după ce elevii au început să se atace reciproc cu macete pentru a soluționa o dispută

Elevi din Africa de Sud intr-o confruntare violenta cu macete Foto Daily Mail - Captură video Twitter
Distribuie:

Daily Mail a publicat un articol cu o înregistrare video care arată zeci de elevi care se atacă cu macete într-o dispută violentă. Macetele sunt cunoscute la nivel local sub denumirea de pangas. Pe filmare se poate observa panica generală și elevii fugind din fața agresorilor pentru a-și salva viața.

Elevii care sunt îmbrăcați în uniforme școlare pot fi văzuți înarmați cu macete. Aceștia se năpustesc asupra colegilor de la o școală secundară din provincia Limpopo, situată în nordul Africii de Sud. Aceste arme de oțel cunoscute pe plan local ca pangas, pot decapita cu ușurință capul unui om sau un membru și se presupune că au fost introduse în școală ascunse în rucsacurile elevilor.

Autoritățile din educație au reacționat rapid și au suspendat nouă elevi. Este așteptată o investigație privind videoclipul șocant care a devenit rapid viral pe Twitter în Africa de Sud. S-a întâmplat în afara școlii după terminarea cursurilor, când elevii încă în uniformă de la Școala Gimnazială Tlakale Mashashane din satul Takalane se îndreptau către casă. Se presupune că un elev a fost rănit în timpul incidentului, dar școala a refuzat să comenteze.

Filmarea distribuită pe Twitter

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Wq2FYJKQPN8[/embedyt]

Postarea pusă pe Twitter de Napjadi Letsoalo a fost însoțit de mesajul: „Scriu acest lucru ca și un cetățean îngrijorat. Modul în care tinerii noștri se comportă în școli este îngrozitor. Comportamentul lor este o dovadă clară de anarhie. Pedeapsa corporală ar trebui să fie reintrodusă în școli”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Educație provincial, Sam Makondo, a confirmat că este în curs de desfășurare o investigație pentru a determina cum au fost introduse aceste macete în școală. El a declarat că va fi o audiere disciplinară pentru a stabili ce a dus la declanșarea luptei. Totul s-a întâmplat într-o zonă din afara școlii, dar elevii erau încă în uniformă școlară.

Violența în școli împotriva profesorilor și elevilor a crescut în ultimele luni în Africa de Sud . Acum câteva săptămâni un profesor de matematică a fost înjunghiat mortal de către un elev. Gadimang Mkolobate, în vârstă de 24 de ani, a murit în urma leziunilor provocate de un elev de 17 ani. S-a întâmplat în Zeerust, provincie din nord-vestul Africii de Sud. Atacatorul profesorului a fost arestat și acuzat de crimă.

În același timp, un elev de 15 ani a fost arestat în Johannesburg pentru că a scos o armă și l-a amenințat pe un profesor. Un alt elev înarmat în vârstă de 17 ani a fost arestat pentru tentativă de crimă. Ela a încercat să înjunghie cinci elevi care au fost forțați să se blocheze în biroul directorului. Aceștia au rămas acolo până când poliția a sosit la fața locului. Trist este că sunt doar câteva cazuri din zecile petrecute recent.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*