Breaking News

Scenariu apocaliptic! Pământul ar putea deveni de dimensiunile unui teren de fotbal

VIDEO: Acesta s-ar putea micșora la o dimensiune de 100 de metri dacă experimentele acceleratorului de particule de la CERN merg prost

Acceleratorul de particule de la CERN
Distribuie:

Daily Mail informează în ediția sa online, despre ipoteza Lorduluui Martin Rees, profesor de astronomie, care a dezvăluit „că în scenariul cel mai rău posibil”, Pământul, în urma experiențelor cu acceleratoarele de particule de la CERN, ar putea fi distrus. El avertizează că, dacă lucrurile ar merge prost, ar putea conduce la formarea unei găuri negre. În această ipoteză, Pământul s-ar putea transforma într-o „sferă hiperdensă”, măsurând doar 100 de metri în diametru, adică de mărimea unui teren de fotbal.

”Hadron Collider” este cel mai mare și mai complex instrument științific construit vreodată și cel mai mare accelerator de particule din lume. Acceleratorul este situat la 100 m sub pământul aparținând Franței și Elveției, având o circumferință de 27 de km. A fost inaugurat pe 10 septembrie 2008. Este încununarea a 20 de ani de muncă. Au contribuit peste 8000 de oameni de știință, mii de ingineri, tehnicieni și personal auxiliar din peste 80 de țări ale lumii.

În timp ce oamenii de știință au făcut descoperiri importante în înțelegerea universului cu ajutorul acestor acceleratoare de particule, utilizarea lor prezintă un risc ridicat, spune Lordul Rees în noua sa carte „Cu privire la viitor: perspectivele omenirii”. În carte, acesta spune: „Este posibilă formarea unei găuri negre care apoi să absoarbă totul în jurul ei”, potrivit publicației The Telegraph.

A doua posibilitate înspăimântătoare este că particulele subatomice se vor reasambla în obiecte comprimate numite stranglet-uri. Acestea ar fi inofensive în sine. Cu toate acestea, în anumite ipoteze, aceste particule ciudate ar putea, prin contagiune, să transforme orice întâlnesc în cale într-o nouă formă de materie. Efectul ar fi transformarea întregului Pământ într-o sferă hiperdensă de aproximativ o sută de metri în diametru, adică de dimensiunile unui teren de fotbal.

Cum funcționează un LHC

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=qQNpucos9wc[/embedyt]
Cu toate acestea, mulți fizicieni, inclusiv Stephen Hawking, și-au dat binecuvântarea pentru experimentele cu acceleratoare de particule. „Lumea nu se va sfârși când LHC va funcționa. LHC este absolut sigur. … Coliziuni care dau mai multă energie se produc de milioane de ori pe zi în atmosfera pământului și nu se întâmplă nimic teribil”, a spus Hawking.

CERN a scris pe site-ul lor că grupul de evaluare a siguranței LHC (LSAG) reafirmă și extinde concluziile raportului din 2003. Acesta spune că aceste coliziuni provocate de LHC în timpul experimentelor nu prezintă niciun pericol și că nu există motive de îngrijorare.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*