Breaking News

Îngerul morții! Asistentul german care a recunoscut că a ucis 100 de pacienți

Niels Högel, este asistentul german care a recunoscut că a ucis 100 de pacienți, din plictiseală sau pentru a se lăuda în fața colegilor când îi resuscita

Niels Hogel criminalul în serie care a ucis 100 de pacienti Sursa foto: Weser Kurier
Distribuie:

Daily Mirror informează că Niels Högel, asistentul german în vârstă de 41 de ani a recunoscut că a ucis 100 de pacienți la două spitale din nordul Germaniei între anii 2000 și 2005. Niels Högel și-a mărturisit crimele într-un un proces preliminar la judecătoria din Oldenburg, Germania. El se află deja în închisoare după ce a fost condamnat pentru două crime și două tentative de crimă în 2015.

Conform publicației online Focus, asistentul acum în vârstă de 41 de ani și-a ales victimele la întâmplare. Acestea aveau vârste cuprinse între 34 și 96 de ani. În timpul procesului din anul 2015, Hogel a declarat că a provocat la 90 de pacienți infarctul la un spital din Delmenhorst. El făcea acest lucru pentru că avea plăcerea sadică de a-i resuscita. Hogel mai târziu a mărturisit că a ucis și pacienți de la spitalu din Oldenburg. Se presupune că acesta a ucis 36 de pacienți în Oldenburg și 64 în Delmenhorst între 1999 și 2005.

Ce a mărturisit în instanță

Högel a mărturisit că își injecta victimele cu medicamente care provocau insuficiență cardiacă. Ulterior acesta încerca să-și resusciteze victimele pentru a „se da mare” în fața colegilor sau pur și simplu din plictiseală. Neșansa lui a fost când a fost surprins de o colegă, asistentă medicală, că injecta medicamente neprescrise unui pacient. În anul 2008 a fost condamnat la șapte ani pentru tentativă de crimă.

În al doilea proces din 2014-2015, el a fost condamnat pentru două crime și două tentative de crimă. Condamnarea primită a fost închisoare pe viață. În timpul procesului, Hogel a spus că îi pare „sincer rău” pentru crimele comise și a mărturisit unui psihiatru că a ucis până la 30 de persoane. Poliția a continuat investigațiile. Au fost deshumate peste 130 de cadavre. Acestea au fost testate pentru urme reziduale de medicamente capabile să provoace infarctul.

Publicațiile de știri din Germania raportează că numărul de decese și a cazurilor de resuscitare a crescut odată cu avansarea investigațiilor făcute de poliție. Procesul actual se desfășoară într-un centru de conferințe pentru a putea avea acces numărul mare de co-reclamanți. Miza procesului este ca acuzatul să nu mai poată beneficia de eliberarea condiționată. Cei care primesc condamnări pe viață sunt de obicei eligibili pentru eliberare după 15 ani. Acest nou proces l-ar putea condamna pe Hogel la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condițonată.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*