Breaking News

PUTIN: Trădătorii trebuie pedepsiți! Trădătorii întotdeauna o termină rău!

Ca fost șef al KGB-ului, el a sugerat modul în care Rusia se ocupă de spioni, afirmând că nu a iertat niciodată un agent dublu

Vladimir Putin a declarat că Trădătorii trebuie pedepsiți! Vladimir Putin a declarat într-un interviu că ”Trădătorii trebuie pedepsiți!” - © en.kremlin.ru
Distribuie:

Într-un articol publicat pe portalul de știri MS News, Președintele rus Vladimir Putin transmite un avertisment dur pentru trădătorii Mamei Rusia și a amenințat din nou în mod subtil Occidentul.

Întrebat într-un interviu despre agentul dublu rus şi fiica acestuia, care fuseseră otrăviți anul trecut în Marea Britanie, acesta a negat că guvernul său ar fi implicat, însă și-a reafirmat poziția dură față de cei pe care el îi numește „trădători”.

Acesta a declarat publicației Financial Times că trădarea este nu doar „cea mai gravă crimă posibilă” dar şi cea „mai josnică crimă pe care şi-o poate imagina cineva”. Putin, care era membru KGB pe vremea Uniunii Sovietice şi a Războiului Rece, a repetat de două ori jurnaliștilor că „trădătorii trebuie pedepsiți”.

Soarta spionilor care trădează

Mai mulți spioni care au divulgat secrete în țările vestice au avut parte de o soartă nu prea plăcută. Anul trecut, Sergei Skripal, un agent dublu care a divulgat secrete rusești Occidentului, a fost găsit otrăvit alături de fiica sa Yulia. Cei doi au fost găsiți pe o bancă dintr-un parc din localitatea Salisbury din Marea Britanie. Acesta a fost otrăvit cu un gaz neurotoxic numit Novichok. Era folosit de ruși încă de pe vremea Războiului Rece. Bărbatul și fiica acestuia au supraviețuit. Din păcate însă, o femeie care a intrat în contact accidental cu gazul toxic a decedat.

Un fapt alarmant este că mulți astfel de agenți sunt în pericol. Din această cauză serviciile secrete occidentale fac tot posibilul ca identitățile acestora să fie secrete. Uneori însă, incidente  de acest fel se mai întâmplă. În astfel de cazuri este greu ca autoritățile să stabilească dacă a fost o răzbunare sau doar o coincidență nefericită.

Igeniozitatea asasinilor este nelimitată

Au fost multe astfel de incidente. De exemplu: un miliardar rus a fost găsit spânzurat în baie în Marea Britanie, într-o aparentă sinucidere. Un fost om de afaceri din Moscova, devenit informator, a murit subit în urma unui infarct în 2012. Mai recent a fost cazul unui exilat cecen împușcat mortal în Berlin chiar luna trecută.

Toate aceste incidente au o aură de mister, ele neputând fi confirmate sau infirmate ca fiind opera unor asasini. Fiecare astfel de eveniment îi oferă o mină și mai sinistră liderului de la Kremlin. Putin refuză să admită orice fel de legături, chiar și atunci când dovezile par să sugereze implicarea rușilor. Dar, practic face în așa fel încât fiecare moarte suspectă să pară ca o răzbunare a serviciilor secrete rusești.

Totuși, Vladimir Putin este mai puțin ambiguu când vine vorba despre opinia sa față de ”trădătorii” ruși. De exemplu, în cazul lui Skripal, Putin, a negat că ar avea vreo legătură. A lăsat doar să se înțeleagă că nu-i pasă de soarta acestuia. „Este doar un trădător, un trădător al Patriei Mamă” a declarat Putin. „Gândiți-vă la asta din perspectiva unui cetățean, care ar fi atitudinea voastră față de cineva care v-a trădat propria țară? Este doar un gunoi”.

A trăda înseamnă a-ți săpa groapa, este mesajul transmis de Putin către trădătorii Mamei Rusia.

Citește și:

[soliloquy id=”5517″]

Poate ești interesat

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*