Breaking News

„Să începem petrecerea”! Cu aceste cuvinte a declanșat un supremațist alb australian masacrul la o moschee

Bărbatul în vârstă de 28 de ani îmbrăcat în costum de camuflaj a ucis zeci de credincioși musulmani în timpul rugăciunilor de vineri

Supremațistul alb care a produs masacrul din Noua Zeelandă - Foto: Daily Mail
Distribuie:

Daily Mail prezintă în ediția sa electronică filmul masacrului declanșat în Noua Zeelandă de un supremațist alb australian într-o moschee în timpul rugăciunilor de vineri.

Bărbatul se numește Brenton Tarrant, conform contului său de utilizator de pe Twitter. Acesta a intrat în Moscheea Al Noor din orașul Christchurch, vineri în jurul orei 13:30. Acest supremațist alb a deschis focul cu sânge rece asupra credincioșilor musulmani în timpul rugăciunilor de după-amiază.

Videoclipul îngrozitor de 17 minute a fost difuzat live pe Facebook. Bărbatul un australian în vârstă de 28 de ani, a tras mai mult de 100 de focuri asupra credincioșilor prezenți la rugăciune. Avea în mașina sa un întreg arsenal de arme automate.

Cel puțin 49 de persoane au fost ucise și peste 20 au fost rănite grav în timpul atacului. Mulți au fost împușcați de la foarte mică distanță în timp ce se înghesuiau în colțuri. Pe filmare se poate auzi o femeie cerând ajutor înainte de a fi împușcată în cap.

Masacrul lui Tarrant a început după ce acesta și-a burdușit mașina cu arme semi-automate. Purta o armură de corp în stil militar și o cască pe care avea o cameră de luat vederi. Armele, inclusiv pușca semi-automată folosită, erau inscripționate cu numele unor criminali în masă. Mai erau inscripționate și orașele unde au avut loc masacrele.

Arsenalul folosit în atac

Pușca semi-automată cu care a declanșat atacul

Pușca semi-automată cu care a declanșat atacul

După ce și-a ajustat ținuta, acesta a spus: „Aduceți-vă aminte băieți, să vă abonați la canalul lui PewDiePie”. Apoi a demarat în trombă cu mașina sa către moschee.

PewDiePie este cel mai cunoscut YouTuber cu peste 89 de milioane de abonați la canalul său. Este cunoscut pentru transmisiunile sale live în care joacă diverse jocuri video. El s-a arătat dezgustat de masacru și de asocierea numelui său cu acesta.

Asasinul asculta o cunoscută melodie populară, „Remove Kebab”, dintr-un film de propagandă făcut de soldații sârbi ca un omagiu pentru criminalul de război Radovan Karadžić. Trei minute mai târziu ajunge la destinație și începe masacrul. Trage fără milă în tot ce mișcă.

Asasinul a postat un mesaj de 73 de pagini pe Twitter înainte de crimă, prefigurând un „atac terorist”. În manifestul postat el menționează că a fost inspirat de alți asasini. Printre ei este inclus și Anders Breivik, cel care a ucis 77 de persoane în Oslo, Norvegia în 2011. A mărturisit și că „nu-i iubește” pe musulmani și îi urăște pe cei care s-au convertit la religie, numindu-i „trădători”.

Asasinul se află în custodia poliției.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*