Breaking News

VIDEO: Masacru într-un colegiu din Crimeea! 21 de morți și 68 de răniți

Imagini din timpul atacului de la un colegiu din Crimeea. Un tânăr a deschis focul provocând un masacru soldat cu 21 de morți și 68 de răniți

Asasinul si doua dintre victimele sale Sursa foto: Daily Mail (colaj imagini)
Distribuie:

Daily Mail informează în ediția sa electronică despre un masacru petrecut la un colegiu din Peninsula Crimeea. Elevii înfricoșați pot fi auziți comentând evenimentul, în timp ce în fundal se aud zgomotele provenite de la o pușcă de mare calibru în interiorul Colegiului Politehnic din Kerch.

Vladislav Roslyakov, în vârstă de 18 ani și-a vânat colegii cu o pușcă, urmărindu-i prin sălile de clasă ale de colegiului, înainte de a se sinucide în biblioteca școlii. În urma lui a lăsat 21 de morți și 68 de răniți. Șeful regiunii Crimeea numit de Kremlin, Serghei Aksyonov, a declarat că oficialii caută un posibil complice la masacru. Cu toate acestea autoritățile au afirmat anterior că a fost un atac singuratic. Aksyonov a spus că trăgătorul era singur în școală când s-a produs tragicul eveniment, dar autoritățile cred că un complice l-ar fi ajutat în planificarea măcelului.

Imagini din timpul masacrului

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cZNB-Y0-JkA[/embedyt]

Cinci elevi sunt în comă după atac și situația lor este descrisă ca fiind „extrem de gravă”. Printre morți, în cea mai mare parte elevi cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, au fost și o mamă cu fiica sa, Svetlana și Anastasia Baklanova, în vârstă de 57 și 26 de ani, care erau angajate ale colegiului.

Mama criminalului, Galina Roslyakova, este o asistentă medicală la un spital din Kerch. Aici au fost aduse unele dintre victimele violenței fiului ei. Ea a fost printre cadrele medicale care au acordat primul ajutor victimelor fiului ei. Se spune că a încercat să-și ia viața în momentul în care a auzit că fiul ei a provocat masacrul.

Criminalul și-a cumpărat pușca și a primit o licență de vânătoare după ce a trecut printr-o evaluare psihologică. El a confecționat și o bombă artizanală pe care a detonat-o în cantina colegiului, spulberând ferestrele. De asemenea, imaginile surprinse într-un magazin de arme arată cum acesta și-a cumpărat muniție înainte de masacru.

Rapoartele inițiale au calificat masacrul ca fiind un atac terorist, înainte de a fi reclasificat ca și o crimă în masă. Profesorul Vladislav Miroshnikov a dezvăluit că adulții de la colegiul din portul Kerch „și-au sacrificat viața” pentru a le permite elevilor să fugă. Au fost adevărate momente de panică atunci când adolescentul de 18 ani au luat cu asalt colegiul. Martorii spun că acesta avea inscripționat cuvântul „ură” în limba rusă pe tricoul lui.

Anchetatorii încearcă să identifice dacă Vyacheslav Roslyakov a avut un complice. Autoritățile cred că acesta nu ar fi putut pregăti acest atac singur. Ziarul Pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda (KP) a dat mai multe versiuni privind motivația atacului. Niciuna dintre ele nu a fost legată de un atac provenit din partea Ucrainei. Una dintre ipoteze este că acesta s-ar fi certat cu prietena lui și a decis să pedepsească întreaga lume pentru eșecul său în dragoste. O altă teorie este că era un fan al jocurilor sângeroase pe calculator.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*