Breaking News

VIDEO: Poliția din Dubai începe instrucția agenților care vor pilota motocicletele zburătoare de 150.000 de dolari

Agenții de poliție din Dubai au început instrucția pe motocicletele zburătoare cu patru elice menite să lupte împotriva infractorilor din aer

Polițist din Dubai învață tehnica de conducere a hoverbike-ului Polițist din Dubai învață tehnica de conducere a hoverbike-ului - Foto: captură YouTube
Distribuie:

Daily Mail informează într-un articol publicat pe portalul MailOnline că poliția din Dubai a decis să achiziționeze hoverbike-uri pentru patrulare. Polițiștii consideră că hoverbike-ul S3 2019, proiectat de o firmă din California sunt cele mai indicate pentru acest rol. Ele îi vor ajuta pe polițiști să ajungă în zone greu accesibile atunci când răspund la situații de urgență.

Imagini din timpul antrenamentelor

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=GQMGq8gk6QM[/embedyt]

Imaginile arată un ofițer purtând cască pe o motocicletă care decolează de pe un teren de fotbal într-o lecție de zbor. La orizont se poate vedea profilându-se hotelul Burj Al Arab o emblemă turistică a Dubaiului. Hoverbike-urile vor fi operaționale până în 2020, două echipaje fiind deja instruite să le conducă, informează postul de televiziune CNN.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=aivvwBM5h_Y[/embedyt]

Khalid Nasser Alrazooqi ofițer la Poliția din Dubai a spus: „În prezent avem deja două echipe de instructori și vom crește numărul acestora”. Proiectanții acestor hoverbike-uri au prezentat tehnica zborului autorităților din Dubai, la un târg anual de tehnologie din acest oraș. Compania a afirmat că ar putea oferi Dubaiului 30 sau 40 de bucăți dacă poliția ar fi interesată. Poliția din Dubai ar putea câștiga și dreptul de achiziție exclusivă dacă ar avea nevoie de mai multe vehicule.

Civilii vor putea putea de asemenea să cumpere un astfel de hoverbike dacă dispun de de suma de 150.000 de dolari. Singura restricție este că vor trebui să fie examinați pentru a primi un permis de conducere pentru un astfel de vehicul.

Hoverbike-ul cu acumulatori de 253 de kilograme poate rămâne în aer până la 40 de minute în ”modul dronă”, înainte de a fi nevoie de reîncărcare. Dispunând de elice cu trei pale, poate zbura cu 100 km/h până la 16 metri deasupra solului. Hoverbike-ul poate să fie pliat astfel încât să intre pe o ușă standard. Vehiculele pot în același timp să decoleze de pe un spațiu obișnuit de parcare.

Firma Hoversurf a declarat că prin folosirea tehnologiilor inovatoare și materialelor compozite au reușit să creeze un vehicul uimitor. Ei au prezentat prototipul hoverbike-ului S3 2019 Poliției din Dubai în acest an la târgul GITEX 2018. Printr-un parteneriat comun, acesta va fi integrat în flota de vehicule futuriste. Este primul pas spre materializarea visului uman al zborului personal.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*