Breaking News

Dalai Lama: „Europa aparține europenilor”, iar refugiații ar trebui să se întoarcă acasă

Într-o alocuțiune publică Dalai Lama a spus că "Europa aparține europenilor" iar refugiații ar trebui să revină în țările lor natale pentru a le reconstrui

Dalai Lama - Europa aparține europenilor Foto: Daily Mail (© AFP)
Distribuie:

Daily Mail informează în ediția sa electronică despre conferința organizată miercuri în orașul Malmö din Suedia de către Dalai Lama. Malmö este al treilea mare oraș al Suediei care găzduiește o mare comunitate de imigranți. Liderul spiritual tibetan, a declarat că Europa este „responsabilă moral” pentru a ajuta „un refugiat care se confruntă într-adevăr cu un pericol împotriva vieții sale”.

Cine este Dalai Lama

Tibetanul în vârstă de 83 de ani, este la rândul său un refugiat politic, care a fugit din capitala Lhasa pentru a-și salva viața. În 1959, China a trimis trupe în Tibet pentru a zdrobi o revoltă, Dalai Lama luând calea exilului. El a spus: „Primiți-i, ajutați-i, educați-i … dar în cele din urmă ar trebui să-și dezvolte propria țară. Cred că Europa aparține europenilor”, adăugând că refugiații ar trebui să știe că au datoria să se întoarcă acasă și să-și reconstruiască țara de origine.

Venerat de milioane de budiști din întreaga lume și privit de mulți dintre suporterii săi ca un vizionar de dimensiune lui Mahatma Gandhi sau a lui Martin Luther King, Dalai Lama a vorbit la trei zile după ce partidul populist de extremă dreapta, Democrații Suedezi, au avut o ascensiune formidabilă la alegerile generale de duminica trecută din Suedia. Partidul anti-imigrație a devenit a treia forță politică, fiind în spatele social-democraților prim-ministru Stefan Lofven și al conservatorilor moderați. Suedia a avut în anul 2015 cel mai mare număr de solicitanți de azil pe cap de locuitor din Europa.

Ce spunea Dalai Lama în 2016

Liderul spiritual din exil, care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în 1989, a făcut, de asemenea, observații similare cu privire la refugiații din Germania în anul 2016. Vorbind reporterilor germani în 2016, el a spus: „Europa, de exemplu Germania, nu poate deveni o țară arabă. Germania este Germania. Sunt atât de mulți încât practic devine tot mai dificil de gestionat situația. De asemenea, din punct de vedere moral, cred că refugiații trebuie să fie admiși doar temporar”. Ela a clarificat mai târziu compasiunea față de cei care au fugit de război și au devenit refugiați, dar a spus că ei ar trebui să fie ajutați să se întoarcă acasă.

Dalai Lama este în exil din anul 1959, când a fugit după revolta națională din Tibet. El a trecut granița în India, unde i s-a acordat azil politic.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline