Breaking News

Retrospectiva zilei : Alegeri cruciale în Turcia, confruntare în Europa cu privire la migrație și „cel mai urât câine din lume”

Cele mai recente evenimente într-o retrospectivă a zilei de 24.06.2018

Retrospectiva zilei de 24-06-2018 - Stiri Aiudeanul
Distribuie:

Retrospectiva zilei de 24.06.2018

Sultanul ERDOGAN

Retrospectiva zilei - Stiri Aiudeanul

Foto: The New York Times

Președintele Recep Tayyip Erdogan și-a proclamat victoria în alegerile prezidențiale și parlamentare din Turcia, dar o alianță a partidelor de opoziție a reacționat imediat și a avertizat susținătorii că alegerile au fost fraudate. A fost primul vot care a avut loc după referendumul din Turcia de anul trecut, care i-a oferit președintelui o autoritate executivă excesivă. Mișcarea a transformat Turcia într-o țară cu o democrație la limită.

Europa se confruntă cu migrația

Retrospectiva zilei - Stiri Aiudeanul

Foto: The New York Times

Germania și Italia au avut confruntări dure în privința politicii de migrație a Uniunii Europene, în cadrul unei întâlniri de urgență a 16 lideri din blocul comunitar care a avut loc duminică. Italienii doresc să renunțe la principiul conform căruia imigranții trebuie să fie returnați de țara unde au fost înregistrați pentru prima dată. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut tuturor membrilor UE să accepte imigranți. În timp ce numărul imigranților care circulă în Europa a scăzut considerabil, politica migrației a devenit din ce în ce mai restrictivă. Pentru a doua oară în această lună, Italia și Malta au interzis ca o navă de salvare încărcată cu sute de migranți, să ancoreze în porturile lor.

BREXIT un dezastru pentru Marea Britanie

Retrospectiva zilei - Stri Aiudeanul

Foto: The New York Times

Zeci de mii de britanici s-au opus retragerii țării din Uniunea Europeană protestând pe străzile din Londra, la a doua aniversare a referendumului Brexit. Separat, gigantul aerospațial european Airbus a dat un ultimatum dur după Brexit, avertizând că ar putea părăsi Marea Britanie dacă țara va ieși din bloc fără un acord de tranziție.

Prințul britanic William a aterizat în Iordania pentru o călătorie „istorică” în Orientul Mijlociu, pe care o va face în Israel și în teritoriile palestiniene, locuri pe care Marea Britanie le-a controlat timp de decenii după Primul Război Mondial. Este primul test diplomatic important pentru prinț, care va trebui să jongleze cu îndatoririle diplomatice și regale într-o zonă cu un climat politic tensionat.

Un mister de mediu cu mize mari

Ce decimează stratul de ozon al atmosferei? O investigație făcută de The Times și un grup independent de mediu a găsit un vinovat: fabricile din China continuă să producă și să utilizeze o substanță chimică interzisă pe plan internațional, în special pentru a produce izolații de spumă pentru frigidere și clădiri. Descoperirea a fost făcută deasupra orașul Xingfu, unde se produc materialele respective.

Retrospectiva zilei pe scurt

• Italia se confruntă din nou cu o criză economică. Mulți dau vina pe tarifele pentru produsele din oțel impuse de administrația Trump, restabilirea sancțiunilor economice asupra Iranului și a haosul politic generalizat după alegerile din această țară.
• Amazon utilizează puternica sa mașină de marketing, pentru a direcționa cumpărătorii de pe piața mondială spre mărcile sale interne și în detrimentul concurenților săi.
• Uber atacă în instanță decizia autorității de reglementare de a interzice operarea mașinilor sale în Londra.

• Palma, capitala insulei Mallorca, va deveni primul oraș spaniol care interzice inchirierea pe termen scurt a apartamentelor prin intermediul unor site-uri precum Airbnb, in efortul de a menține controlul asupra turismului (în special pentru britanicii bețvi).
• Un tribunal din Vatican a condamnat un fost diplomat la Vatican la cinci ani de închisoare și o amendă de aproximativ 5.800 de dolari pentru posedarea și distribuirea de pornografie infantilă.
• Controverse politice au izbucnit la Cupa Mondială, implicând independența statului Kosovo, naționalismul sârb, un atacant egiptean iubit și un lider cecen controversat

Cel mai urât câine din lume

Retrospectiva zilei -Cel mai urat caine din lume

Foto: Josh Edelson/Agence France-Presse — Getty Images

• Zsa Zsa, un buldog englez de 9 ani, a câștigat titlul de cel mai urât câine din lume la un concurs desfășurat în Petaluma, California. Felicitări!

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*