Breaking News

„Vor vedea Italia numai din cărțile poștale”, este promisiunea făcută pentru imigranți de Ministrul de Interne italian Matteo Salvini

El a refuzat să permintă unei nave de salvare care transportă 224 de imigranți, să acosteze în porturile italiane la o săptămână după ce a refuzat o altă navă cu 630 de persoane la bord

Nava cu imigranti LifeLine interzisa in porturile italieneNava cu imigranti LifeLine interzisa in porturile italiene Foto: Daily Mail (Ⓒ AP)
Distribuie:

Ultima decizie luată de Matteo Salvini de a opri navele cu refugiați din Marea Mediterană s-a făcut la o săptămână după ce a refuzat o altă navă străină, scrie Daily Mail. Navei Aquarius, care transporta 630 de imigranți, nu i s-a permis să acosteze în Italia și Malta, fiind până la urmă primită în Spania. Salvini a declarat că ultima navă, operată de grupul de ajutor german Mission Lifeline, a încărcat imigranții în apele libiene împotriva instrucțiunilor pazei de coastă din Italia. De cealaltă parte, Misiunea Lifeline a negat acuzațiile lui Salvini, declarând că operațiunea de salvare s-a efectuat în apele internaționale și a cerut un port sigur unde aceștia să fie debarcați, lucru care nu le-a fost acceptat.

Ce a propus Salvini pentru imigranți

Ministrul de Interne, i-a îndemnat pe oficialii din Malta să permită navei sub pavilion olandez să acosteze într-un port maltez, în timp ce îi presează pe partenerii europeni să împartă povara imigranților, declarând că: „Nu mai putem lua nicio persoană. Dimpotrivă: vrem să trimitem înapoi câteva”.

Salvini a adăugat: „Pentru siguranța echipajului și a celor salvați, noi, din punct de vedere politic și uman, cerem ca Malta să deschidă în cele din urmă unul dintre porturile sale și apoi să aresteze nava și echipajul său. Porturile italiene nu mai sunt la dispoziția traficanților. Deschideți porturile malteze! Deschideți porturile franceze”.

Imigranți salvați din Marea Mediterana de un ONG din Germania

Foto: Daily Mail

De curând nava Aquarius, operată de organizația ”SOS Mediterranee” și ”Doctori Fără Frontiere”, a fost obligată să ducă imigranții în Spania, călătorind încă 932 mile, după ce Italia și Malta au refuzat să-i permită debarcarea. Salvini a comparat astfel de nave de salvare cu serviciile de taxi care termină treaba contrabandiștilor de imigranți. El a subliniat și eșecul altor națiuni ale Uniunii Europene de a-și asuma cota de imigranți care le-a fost impusă de Europa, problemă care va fi un punct sensibil pe care Italia îl va discuta în viitoarele reuniuni ale UE.

Salvini a amenințat că Italia va reține din obligațiile financiare pe care le are de plătit către UE dacă nu va primi mai mult ajutor în privința problemei imigranților. Danilo Toninelli, MinistrulTransporturilor din Italia, a declarat la rândul să că nava Lifeline a rămas în apele teritoriale libiene și va fi arestată de autoritățile italiene dacă va ajunge în Italia.

Matteo Salvini

Foto. Daily Mail – Matteo Salvini politicianul italian care conduce cruciada anti-imigrație

Matteo Salvini, liderul partidului Liga Nordului, este cunoscut pentru eforturile sale de a reduce numărul imigranților salvați din Marea Mediterană. Tot el este cel care a anunțat un recensământ asupra romilor din Italia, pentru ca aceștia să poată fi ulterior expulzați în țările de origine. Aproximativ 640.000 de imigranți au debarcat în Italia începând cu anul 2014. Numărul acestora a scăzut dramatic în acest an, la aproximativ 14.500, cu 80% mai mic decât în ​​2017. Un sondaj SWG din această săptămână a arătat că două treimi dintre italieni sunt de acord că bărcile umanitare nu ar trebui să fie primite în porturile țării.

RETROSPECTIVA ZILEI de 24 Iunie 2018

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Recomandat
Retrospectiva zilei de 24.06.2018 Sultanul ERDOGAN Foto: The New York…
Cresta Posts Box by CP