Breaking News

VIDEO: Asalt asupra Europei! Turiști șocați după ce o barcă plină cu imigranți debarcă pe o plajă spaniolă

Momentul șocant când un grup de imigranți africani debarcă pe o plajă turistică în plină zi, sar pe țărm și se ascund în spatele stâncilor de pe faleză

Un grup de imigranti africani debarca pe o plaja de lux din Spania Foto: Daily Express
Distribuie:

Daily Express informează în ediția sa electronică despre debarcarea în plină zi pe o plajă spaniolă a unei bărci plină cu imigranți. Turiștii au privit uimiți cum o barcă gonflabilă Zodiac, care transporta aproape 50 de marocani debarcă pe plajă. Printre ei erau și în jur de zece copii. Ei au debarcat în apropierea plajei unui hotel de lux de pe Costa de la Luz din Spania.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vvgyFr4C9R0[/embedyt]
Două persoane se spune că au fost ținute de polițiștii chemați la fața locului. Alți câțiva dintre copiii de pe barcă au fost ajutați de către lucrătorii din hotelurile și restaurantele din apropiere. Incidentul s-a produs ieri în jurul orei 15:30, pe plaja Barrosa. Aceasta este considerată una dintre cele mai bune plaje de pe coasta de sud a Spaniei. Ea se află în apropierea stațiunii turistice Sancti Petri. Este o zonă care are magazine, restaurante și mai multe hoteluri de patru și cinci stele.

Unul dintre cei de pe plajă care filma scena suprarealistă, se putea auzi spunând în spaniolă, pe măsură ce imigranții săreau din barca lor: „Uitați-vă cum merg către hotelul Sancti Petri Melia. Se îndreaptă spre Melia Sancti Petri. Uite, uite, uite!”.

Un martor a povestit că nu-i venea să creadă că aceștia vor debarca pe plajă. Așa ceva părea de neconceput în zona respectivă. Totuși spre uimirea lui, barca gonflabilă Zodiac a ajuns foarte repede la țărm. Imigranții au început imediat să se ascundă după stâncile de pe faleză. Nici până acum nu este clar dacă poliția a reușit să-i descopere pe toți imigranții care au ajuns pe plajă.

Spania destinația favorită a imigranților

Luna trecută, aproximativ 50 de imigranți au fost filmați debarcând și sprintând prin nisip pentru a se ascunde pe o plaja din Zahora, la o jumătate de oră de mers cu mașina de Capul Trafalgar, în apropierea orașului unde Horatio Nelson a învins flota combinată spaniolă și franceză a lui Napoleon. Bărbații și femeile care s-au înregistrat la sosirea din 28 iulie, provin din Africa sub-sahariană. Spania a depășit Italia ca destinație preferată pentru sosirile imigranților în Europa în acest an. Acest lucru s-a produs după ce noul Ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a dispus interdicție totală pentru bărcile cu imigranți care încearcă să ajungă în porturile țării.

Numărul imigranților și al refugiaților care utilizează ruta vest-mediteraneană pentru a ajunge în Spania a fost de 20.992 în perioada 1 ianuarie-25 iulie, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, aproape de cele 22.108 de persoane care au folosit-o pe parcursul anului trecut. Garda de coastă a salvat ieri peste 60 de imigranți în strâmtoarea Gibraltar, cu 28 mai puțini decât sâmbătă, când au fost salvați 88 de imigranți.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*