Breaking News

„Dumnezeu știe cum încă mai trăiesc”! Adolescentul care s-a vaccinat la 18 ani și i-a criticat pe părinți pentru că nu l-au vaccinat în copilărie

Un adolescent s-a vaccinat după ce a împlinit 18 ani, vârsta consimțământului pentru vaccinări, acuzându-și părinții pentru că nu l-au vaccinat la timp

Ethan (în cercul roșu) împreună cu mama lui și cei șase frați mai mici nevaccinați Ethan (în cercul roșu) împreună cu mama lui și cei șase frați mai mici nevaccinați - Foto: Daily Mail
Distribuie:

Daily Mail prezintă pe pagina sa de web cazul unui adolescent din SUA care s-a vaccinat la vârsta de 18 ani, primind în cele din urmă acele vaccinuri pe care ar fi trebuit să le primească atunci când a fost copil mic. El și-a criticat părinții pentru că au refuzat să-i administreze vaccinurile, deoarece aceștia avea ferma convingere că ele provoacă autism și leziuni cerebrale.

Ethan Lindenberger, în vârstă de 18 ani, din localitate Norwalk statul Ohio, nu a fost vaccinat în copilărie. Acum, având vârsta consimțământului pentru vaccinare, el și-a făcut vaccinarea de imunizare împotriva a șase boli, inclusiv oreion și hepatită. Părinții lui au refuzat să i le facă în copilărie, fiind adepții mișcării anti-vaccinare. Aceștia sunt convinși că vaccinările provoacă boli, cum ar fi autismul sau leziuni cerebrale.

Totuși, Ethan a decis să facă vaccinurile atunci când a împlinit vârsta de 18 ani. El a luat această decizie după ce a studiat dovezi științifice copleșitoare. Acestea i-au demonstrat că vaccinarea are efectul scontat asupra organismului. Mama sa, Jill Wheeler, care deține o companie de teatru pentru copii, a descris mișcarea drept „insultătoare” și „o palmă peste față”. Mama, care a născut șapte copii a spus că s-a simțit umilită. Ea spune că: „A fost ca și cum el m-a scuipat, spunându-mi că nu știu nimic și nu are încredere în mine”.

Decizia adolescentului vine după ce o epidemie de rujeolă a fost confirmată în zece state și a fost declarată o urgență de sănătate publică. Ethan a povestit că părinții lui îi spuneau când era mic despre efectele negative ale vaccinării. Aceștia i-au spus inclusiv că vaccinarea ar putea cauza leziuni cerebrale și autism. După ce a mai crescut, tânărul a vorbit cu prietenii săi. Și-a dat seama că era singurul din grupul său de prieteni care nu avea vaccinările care îi puteau salva viața. Adolescentului nu i-a fost făcut vaccinul pentru rujeolă, oreion și rubeolă (ROR). În plus n-a fost vaccinat împotriva varicelei și poliomielitei, o boală care poate provoca paralizie și poate duce la deces.

Decizia lui a divizat familia

Ethan a spus că mama sa a fost influențată de teorii, cum ar fi cele ale medicului Andrew Wakefield. Acesta a fost discreditat după studiul său care a legat vaccinul ROR de faptul că acesta provoacă autism. Mama sa i-a spus că nu l-a imunizat pentru că a simțit că este cel mai bun mod de a-l proteja. Adolescentul a decis să facă unele cercetări și a prezentat noile informații mamei sale pentru a încerca să-i schimbe opinia. El i-a arătat inclusiv un raport al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care a demascat mitul autismului.

Ethan a spus: „Dumnezeu știe cum sunt încă în viață”. Decizia lui a împărțit familia în două. Mama și tatăl rămân ferm pe poziții în timp ce el luptă pentru vaccinarea fraților săi. Fratele său, în vârstă de 16 ani, vrea să facă vaccinarea. În schimb sora lui de 14 ani, este de acord cu mama lor.

Această problemă a divizat și opinia publică românească. Adepții anti-vaccinare au declanșat o campanie furibundă împotriva vaccinării în toată țara.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*