Breaking News

PUTIN spune că ISIS a luat 700 de ostatici și vor ucide câte ”zece prizonieri pe zi”

Inclusiv cetățeni americani și europeni au fost capturați după ce au atacat o tabăra de refugiați de pe teritoriul sirian protejat de SUA

Putin declarat ca ISIS a capturat 700 de ostatici inclusiv europeni si americani Foto: Daily Mail
Distribuie:

Daily Mail informează pe site-ul său, MailOnline, despre faptul că ISIS a răpit 700 de persoane, inclusiv zeci de femei și copii. Captura a fost făcută dintr-o tabără de refugiați din estul Siriei. Declarația a fost făcut de Vladimir Putin, care a mai spus că aceștia vor „ucide zece ostateci în fiecare zi” dacă cererile lor nu sunt îndeplinite.

Teroriștii islamici au ucis deja câțiva dintre ostatici și au avertizat că vor face execuții zilnice. Luptătorii ISIS au atacat săptămâna trecută tabăra de refugiați din provincia Deir-al-Zor din Siria și au răpit aproximativ 130 de familii, printre care mai mulți resortisanți din SUA și Europa, care pot fi luptători străini sau voluntari umanitari.

Imaginile afișate pe rețelele de socializare de către grupurile de monitorizare a terorismului au arată cum luptătorii ISIS au atacat și răpit luptători din Forțele Democrate Siriene susținute de SUA. Militanții ISIS au atacat tabăra de refugiați într-o zonă din estul Siriei. Această zonă este controlată de forțele anti-Assad susținute de SUA. Atacul a avut loc pe data de 13 octombrie, fiind răpite în jur de 130 de familii care au fost duse în cel mai apropiat oraș din zonă, Hajin.

Declarațiile observatorului sirian pentru drepturile omului

Observatorul sirian pentru drepturile omului din Marea Britanie a făcut și el o declarație. Cel care monitorizează permanent războiul civil din Siria, spune că familiile sunt în mare parte alcătuite din femei străine, inclusiv văduve ale luptătorilor ISIS. Putin a vorbit despre acest subiect la Forumul de Discuții Valdai din orașul Soci. El a declarat că liderii ISIS au făcut anumite cereri, fără să specifice concret la ce se refereau acestea.

Observatorul pentru drepturile omului a raportat în această săptămână că negocierile au început. ISIS solicită „alimente și consumabile medicale” în schimbul returnării în siguranță a ostaticilor. „Ei au emis ultimatumuri, cerințe specifice și au avertizat că dacă aceste ultimatumuri nu sunt îndeplinite, vor executa zece persoane în fiecare zi. Acum două zile au executat zece persoane”, a spus Putin. El a adăugat că: „Nu este doar oribil, este o catastrofă”.

ISIS a pierdut în ultimii doi ani cea mai mare parte a califatului auto-declarat în Siria și în Irak. Extremiștii au recurs la atacuri asupra civililor pentru a arăta că acestea sunt încă eficiente, a afirmat observatorul britanic. La începutul acestei săptămâni, Organizația Națiunilor Unite a avertizat de efectele luptei pentru Hajin. FDS estimează că au rămas aproximativ 3000 de luptători ISIS. Acest lucru a avut un efect „devastator” asupra a mii de civili.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*