Breaking News

Medic de top din Rusia cade de la etajul 5 în timpul teleconferinței cu șefii care o anunțau că va primi pacienți cu Covid-19

Femeia a căzut 15 metri de la fereastra biroului ei în timp ce se se plângea autorităților de lipsa echipamentelor de protecție când i s-a spus că va trata pacienți cu coronavirus

Medic de top din Rusia cade de la etajul 5 în timpul teleconferinței cu autoritățile Medic de top din Rusia cade de la etajul 5 în timpul teleconferinței cu autoritățile - © Vestnik.icdc
Distribuie:

Un medic de top din Rusia a căzut 15 metri de la fereastra biroului ei, în timpul unei teleconferințe cu autoritățile, când i s-a spus că spitalul ei va fi obligat să trateze pacienți cu coronavirus, informează Daily Mail.

Dr. Yelena Nepomnyashchaya, medic de top din Rusia în vârstă de 47 de an și mamă a doi copii, s-a opus acestei măsuri. Ea și-a motivat refuzul din cauza „lipsei acute” de echipamente de protecție personală pentru medici și asistente. Acum se luptă pentru viața ei la terapie intensivă după căderea de la etajul cinci. Medicii „refuză să vorbească” despre șansele ei de supraviețuire, potrivit postului de televiziune TVK Krasnoiarsk.

Respectatul medic era într-o teleconferință cu Ministrul Regional al Sănătății din Krasnoiarsk, Boris Nemik, când a căzut. Informațiile din presă susțin că i s-a transmis că 80 de paturi dintr-o secțiune a spitalului condus de ea, trebuiau folosite pentru pacienții cu coronavirus. Ea s-a opus acestei măsuri din cauza lipsei de echipament de protecție pentru medicii de la Spitalul Regional pentru Veteranii de Război din Krasnoiarsk.

Autoritățile speculează pe marginea morții medicului

Ministerul Sănătății Regionale a susținut de atunci că spitalul era pregătit să accepte pacienți cu Covid-19. Adjunctul șefului guvernului regiunii Krasnoyarsk, Aleksey Podkorytov, a susținut că motivul căderii ei de sâmbătă, are alte explicații decât cele raportate de presa locală. „S-ar fi putut întâmpla atât de multe lucruri. S-ar putea să fie o astenie de primăvară, stresul general, ceva din familia ei. Este greu de spus ce s-ar fi putut întâmpla”, a speculat el.

Poliția cercetează acum căderea femeii și circumstanțele care au condus la această tragedie. Krasnoyarsk este capitala celei de-a doua regiuni ca mărime din Federația Rusă. Tragedia vine după alte informații conform cărora medicii dintr-o serie de regiuni ruse și-au depus demisia. Motivul a fost același, lipsa echipamentelor individuale de protecție pentru personalul medical.

Cele mai recente cifre arată că Rusia are până în prezent, 87.147 cazuri confirmate și 794 de decese. Rusia a efectuat peste 3 milioane de teste, fiind în fața Germaniei și pe locul doi după SUA, spun oficialii. Situația până acum în Rusia este bună în ceea ce privește rata infecțiilor. Totuși oficialii se tem că vor vedea un vârf în Rusia abia la jumătatea lunii mai.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*