Breaking News

Italia CONDAMNĂ România pentru blocarea unei comenzi de măști, dar nu suflă o vorbă că SUA a transferat 500.000 de kituri de testare din PENINSULĂ

”Sunt țări care ne ajută și țări care se gândesc doar la ele”, a declarat Ministrul de Externe Luigi Di Maio făcând referire directă la România

US Air Force a transferat 500.000 de kituri de testare pentru CORONAVIRUS din Italia în SUA US Air Force a transferat 500.000 de kituri de testare pentru CORONAVIRUS din Italia în SUA - Sursa foto: Daily Mail
Distribuie:

Italia condamnă România pentru blocarea unui camion cu produse sanitare cu destinația Italia, oprit de polițiștii de frontieră pe aeroportul din Cluj Napoca, informează DCNews.

În baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7/11.03.2020, DSU a dispus oprirea unui transport de produse medicale care trebuia să ajungă în Italia. Acesta conținea printre altele măști de unică folosință de diferite tipuri, costume de protecție medicală și botoși protecție încălțăminte, conform Grupului de Comunicare Strategică. Măsura a fost luată după declararea stării de urgență, preventiv, pentru a se bloca exporturile paralele în războiul împotriva infecției cu CORONAVIRUS.

Totuși Ministrul de Externe al Ialiei nu a scos un cuvânt despre faptul că armata SUA a transportat pe calea aerului 500.000 de kituri de testare a CORONAVIRUSULUI din PENINSULĂ. Conform publicației Daily Mail, US Air Force a executat în liniște o misiune denumită ”Reach 911”. Aceasta a constat în transferul a 500.000 de truse de testare a coronavirului din Italia în SUA.

O imagine care arată avionul plin cu teste, a fost publicată pe rețelele de socializare. Cel care a postat imaginea a scris: ”Am făcut parte din ceva special azi noapte”. Afișând prețioasa încărcătură din avion, acesta a mai scris: ”pe acești paleți chiar sunt 500.000 de kituri de testare COVID-19”.

Ce spune site-ul DefenseOne.com

Ulterior postarea a fost eliminată. DefenseOne.com scrie faptul că autenticitatea postării a fost verificată. Șeful de personal al Forțelor Aeriene, generalul David Goldfein, nu a confirmat transportul. Totuși a spus miercuri într-o conferință de presă: „Tocmai am făcut o mișcare destul de semnificativă în Memphis”.

Defense One raportează că aeronava C-17 a aterizat pe Aeroportul Internațional Memphis, care este un hub important FedEx. Acest lucru permite zborurilor comerciale ulterioare să poarte kiturile în restul țării. Misiuni similare sunt așteptate să fie desfășurate în următoarele zile.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii (USAF) au decolat de la baza Aviano din Italia. USAF a refuzat să comenteze. Oficiul Secretarului Apărării și Casa Albă nu au răspuns la cererile de a comenta acest subiect.

Cazuri CORONAVIRUS Statele Unite

Cazuri CORONAVIRUS Statele Unite – © Daily Mail

Italia CONDAMNĂ România, dar nu suflă o vorbă că SUA, ”noaptea ca hoții” au transferat 500.000 de kituri de testare în America. SUA a confirmat 7898 cazuri de infecție cu CORONAVIRUS și 121 de decese.

CORONAVIRUS ROMÂNIA ÎN TIMP REAL

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*