Breaking News

China lovită și de un focar de GRIPĂ AVIARĂ, virusul H5N1 depistat fiind „extrem de patogen”

Focarul de gripă aviară a fost declanșat de o tulpină „extrem de patogenă” a virusului H5N1 care a ucis deja 4.500 de păsări

China lovită și de un focar de gripă aviară aproape de Wuhan China lovită și de un focar de gripă aviară aproape de Wuhan
Distribuie:

Probleme suplimentare pentru China lovită de un nou focar de GRIPĂ AVIARĂ semnalat inițial la o fermă din orașul Shaoyang din sudul provinciei Hunan, la sud de epicentrul Coronavirusului din Wuhan, informează Daily Mail.

Potrivit informațiilor furnizate de agenția Reuters, autoritățile chineze au sacrificat deja 17.828 de păsări. Acestea au fost arse la o fermă  în urma izbucnirii focarului de gripă aviară. Ferma a fost acum sigilată și sterilizată. Focarul de gripă aviară a fost clasificat ca fiind extrem de patogen, din cauza numărului mare de păsări care au murit în urma bolii.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, tulpina H5N1 a virusului a „cauzat îngrijorare” în ultimii ani. Deși boala nu infectează ușor oamenii și este greu să se răspândească de la om la om, mai multe persoane au fost infectate în întreaga lume și au murit. În cazul în care oamenii se infectează și contractează boala, rata mortalității este de aproximativ 60%, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Oamenii se pot infecta intrând în contact direct cu păsările vii sau moarte infectate. La fel se întâmplă și la contactul cu mediile contaminate cu virusul H5N1. Shaoyang se află la aproximativ 302 km de centrul orașului Wuhan, unde focarul de coronavirus a început la sfârșitul lunii trecute. Specialiștii în virusologie se tem că cele două virusuri combinate ar putea da naștere unui virus nou. Marea lor teamă este că acesta ar putea fi atât de contagios încât să declanșeze o pandemie mondială. În cel mai negru scenariu, rata mortalității ar fi uriașă la nivel mondial.

Bilanțul de până acum al îmbolnăvirilor

Numărul persoanelor infectate a ajuns la aproape 15.000 de persoane. Numărul deceselor coronavirusului a ajuns acum la 305. O singură persoană a murit în afara Chinei, în Filipine. Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia o urgență globală.

Oamenii de știință au scris în prestigioase revistă medicală ”The Lancet” o estimare care dă fiori. Ei spun că până la 75 800 de persoane din Wuhan, centrul focarului, ar fi putut fi infectate cu noul coronavirus până pe 25 ianuarie. Este un număr semnificativ mai mare decât numărul oficial de 2.639 cazuri declarat. Ei se bazează pe faptul că poate dura până la două săptămâni pentru ca simptomele să apară. În felul acesta oamenii habar nu au că sunt infectați și răspândesc la rândul lor exponențial boala.

Oamenii care sunt infectați cu coronavirusul Wuhan îl pot răspândi doar cu o simplă tuse sau un strănut. Experții estimează că numărul adevărat de persoane infectate ar putea fi de 100.000 sau chiar 350.000 doar în Wuhan.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*