Breaking News

VIDEO: Un laborator în care animalele erau chinuite în mod oribil în timpul testelor a fost închis

În urma unei investigații sub acoperire a Cruelty Free International (CFI), autoritățile germane au percheziționat complexul și au ordonat acum închiderea acestuia

Laboratorul morții a fost închis Laboratorul morții a fost închis - Foto: ©Cruelty Free International&SOKO-TS
Distribuie:

Un laborator german în care maimuțele erau prinse de gât cu cleme metalice și asupra cărora se făceau experimente oribile, a fost închis, informează Daily Mail.

Laboratorului de Farmacologie și Toxicologie din Mienenbuttel, în apropiere de Hamburg, i-a fost retrasă licența. Hotărârea a fost luată după ce o filmare făcută de un activist pentru drepturile animalelor  a fost dată publicității. În film era expus tratamentul crud la care erau supuse animalele.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=PzxuLWMZ1cU[/embedyt]

Imaginile cu rândurile de macaci imobilizați în juguri de metal au făcut înconjurul lumii. Alte imagini șocante cu imobilizarea acestora de către personalul laboratorului au oripilat opinia publică. Un cățel sângerând putea fi văzut agonizând într-o cușcă înghesuită.

Un Beagle sângerând a fost găsit într-o cușcă

Un Beagle sângerând a fost găsit într-o cușcă – Foto: Cruelty Free International&SOKO-TS

În urma unei investigații sub acoperire a Cruelty Free International (CFI), autoritățile germane au percheziționat complexul și au ordonat acum închiderea acestuia. Organizațiile pentru protecția animalelor prezintă acest fapt drept o victorie majoră. Kerry Postlewhite, de la CFI a declarat: „Suntem încântați că autoritățile au luat măsuri pentru ca laboratorul să răspundă. Nivelul de cruzime față de animale și încălcările legislative descoperite de investigația noastră sunt complet inacceptabile”.

Cum a fost deconspirat laboratorul

Un activist sub acoperire a fost angajat în unitatea de cercetare din decembrie 2018 până în martie 2019. A dezvăluit că a fost martor la teste făcute pe câini, maimuțe, pisici și iepuri, pentru companii din întreaga lume. A filmat cu o cameră ascunsă condițiile oribile în care erau ținute animalele. În plus animalele erau tratate cu violență de personalul laboratorului. Laboratorul are la dispoziție două săptămâni pentru a preda toate animalele încă deținute la unitatea de testare.

Laboratorul de Farmacologie și Toxicologie este un laborator de testare a animalelor pe bază de contract. El lucra pentru companii farmaceutice, industriale și agrochimice din întreaga lume. Laboratorul răspundea cerințelor guvernelor și ale autorităților de reglementare cu care încheia contracte de colaborare. În urma scandalului, legislația în domeniu va fi înăsprită în Germania.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*