Breaking News

Un lider religios ISIS obez a fost arestat, el fiind atât de gras încât a fost transportat în spatele unei camionete

Supranumit Jabba Hutt după gangsterul din ”Războiul Stelelor”, teroristul a fost încărcat în spatele unei camionete pentru a fi transportat

Un lider religios ISIS obez a fost arestat el fiind supranumit Jabba Hutt după gangsterul din ”Războiul Stelelor” Un lider religios ISIS obez a fost arestat el fiind supranumit Jabba Hutt după personajul din ”Războiul Stelelor” - © Twitter
Distribuie:

Shifa al-Nima, un lider religios ISIS considerat a fi unul dintre cei mai căutați teroriști, a fost capturat de către forțele de securitate irakiene în ascunzătoarea sa din Mosul, informează Daily Mail.

Acest lider religios ISIS a fost supranumit Jabba Hutt, după gangsterul din Star Wars, pentru asemănarea lui cu respectivul personaj din film. Muftiul a emis numeroase hotărâri religioase (fatwā), care au dus la executarea mai multor savanți și clerici incomozi. El a fost responsabil și pentru ordinul dat pentru distrugerea unui mormânt antic din oraș.

Teroristul nu a putut fi transportat într-un autoturism al poliției. El a fost fotografiat fiind transportat în spatele unei camionete care avea montată o mitralieră de calibru greu pe ea. Nu este clar modul în care bărbatul ce cântărește cel puțin 150 kg, a fost scos din ascunzătoarea sa. Poliția irakiană a declarat că „muftiul” este considerat unul dintre principalii lideri ai ISIS.

al-Nima, cunoscut și sub numele de Abu Abdul-Bari, a fost acuzat că a ordonat distrugerea mormântului profetului Yunus sau a lui Iona, din Mosul, în anul 2014. Acesta este locul de odihnă al profetului venerat atât de creștini cât și de musulmani.

Vestea a fost primită cu entuziasm

Un britanic care s-a luptat împotriva ISIS în Siria, Macer Gifford, a replicat: „Sunt încântat să spun că acest exponent al Statului Islamic, Jabba Hutt, a fost capturat la Mosul. Este responsabil de executarea a numeroși bărbați, femei și copiii. Acest animal a violat și a ucis”.

Activistul britanic și fondatorul unui grup de experți împotriva extremismului, Maajid Nawaz, a salutat arestarea. El a spus: „Este bine ca sirienii, irakienii și alții să fie martori la dezmembrarea acestui c *c*t. Este încă o lovitură pentru imbecilii ISIS care au crezut că Dumnezeu este cu ei”. Activistul a glumit spunând că: ”A fost o zi bună pentru FORȚĂ și o zi proastă pentru RĂU”.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*