Breaking News

Teorii EXPLOZIVE: avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă sau s-a prăbușit în urma unei defecțiuni mecanice?

Cinci teorii explozive au fost vehiculate după ce 176 de persoane de la bordul unui avion de pasageri ucrainean au fost ucise în urma prăbușirii acestuia

Distribuie:

Cinci teorii explozive au fost emise în urma prăbușirii unui avion ucrainean cu 176 de pasageri la bord, informează Daily Mail.

1. Defecțiune mecanică sau eroare de pilotaj

Autoritățile iraniene au spus că investigațiile inițiale indică fie o defecțiune a motorului, fie o eroare de pilotaj catastrofală. Boeing-ul 737, vechi de trei ani, s-a prăbușit la doar trei minute de la decolarea de pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini.Oficialii iranieni au declarat că pilotul a pierdut controlul avionului după ce un incendiu a izbucnit la unul dintre motoare. Ciudat este că echipajul nu a raportat o urgență și nu a spus ce a provocat incendiul.

Experții în aviație au pus la îndoială declarațiile iranienilor. Ei spun că este „cea mai rapidă investigație din istoria aviației”. În plus acest tip de Boeing 737 are un record de siguranță în domeniu, nemaifiind raportate defecțiuni de acest tip. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a ordonat deschiderea unei anchete și a spus că avionul a fost inspectat în urmă cu doar două zile.

2. A fost lovit accidental de o rachetă iraniană

Avionul a fost doborât la scurt timp după ce Iranul și-a lansat atacurile cu rachete către Irak. Fotografiile arată că fuzelajul pare a fi lovit de șrapnele de la proiectile de artilerie. Experții au spus că un incendiu la motor sau o eroare de pilotaj nu explică aceste găuri în fuzelaj.

Cu doar câteva ore înainte de accident, Administrația Aviatică Federală a SUA a interzis companiilor aeriene americane să zboare peste Iran, Irak și apele Golfului Persic din cauza crizei Orientului Mijlociu. Nu este exclus ca o rachetă lansată către Irak să fi lovit din greșeală avionul.

3. Avionul fost doborât în ​​mod deliberat de o rachetă

Filmele video puse pe Twvitter de corespondentul Iranului al BBC, Ali Hashem, păreau să arate avionul care ardea deja pe cer înainte să se prăbușească într-o explozie masivă. Acest lucru a stârnit speculații că avionul este posibil să fi fost doborât accidental de soldații nervoși ai apărării antiaeriene iraniene. Există însă un semn de întrebare important! Ar fi capabil Iranul să doboare un avion cu atât de mulți dintre cetățenii săi la bord?

Multe dintre companiile aeriene majore ale lumii au încetat să mai zboare prin spațiul aerian iranian. Este cunoscut faptul că Rusia a negat doborârea avionului Malaysia Airlines MH17 în urmă cu cinci ani. Totuși experții spun că acesta a fost doborât de o rachetă iar trei ruși au fost arestați în urma dezastrului.

4. Ciocnirea accidentală cu o dronă

A patra dintre cele cinci teorii explozive este că aeronava ucraineană s-ar fi putut ciocni cu o dronă militară înainte de a se prăbuși. Este posibil ca drona să fi lovit motorul sau să fi fost aspirată de acesta, pilotul neputând-o observa fiind întuneric. Impactul ar fi putut provoca o explozie și prăbușirea avionului.

Pilotul militar rus Vladimir Popov a declarat: „Ar fi putut fi o aeronavă de recunoaștere fără pilot, de dimensiuni mici și slab vizibilă pe radare. Un avion aflat în coliziune cu ceasta s-ar putea alege cu pagube semnificative sau chiar ar putea lua foc în aer”.

5. Sabotaj sau un atac terorist

Ultima dintre cele cinci teorii explozive și cea mai îngrijorătoare este cea a unui atac terorist. Experții în aviație au cerut anchetatorilor să descopere dacă avionul a fost doborât de teroriști. Ei cer să se verifice și dacă nu a fost un act de sabotaj.

Ei spun că aprinderea unui motor la acest tip de avion este extrem de neobișnuită. În plus pierderea bruscă a comunicațiilor de date din avion este puțin probabilă. Acest lucru ar fi putut fi cauzat de o bombă. Aceasta este posibil să fi explodat după ce avionul a decolat, distrugându-i sistemele de comunicații. O armă care să fi provocat un bruiaj electronic este și ea luată în calcul.

Expertul britanic Julian Bray a declarat că „ar putea fi un dispozitiv declanșat la altitudine setat să detoneze în timpul decolării”. În mod neobișnuit, acel motor s-a aprins înainte de prăbușire. Acest lucru indică fie un incident catastrofal, fie că a avionul a fost doborât în ​​mod intenționat”.

Experții au spus că în acest caz datele din cutia neagră sunt esențiale. Ea este acum căutată de ofițerii de securitate iranieni (foto). Este singura care ar putea indica faptul că a fost un act deliberat.

Ultimă oră: Aceste teorii explozive par a fi confirmate. Cutia neagră a fost găsită de oficialii iranieni dar aceștia refuză să o predea firmei Boeing, singura în măsură să o analizeze.

Poate ești interesat:

 

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*