Breaking News

O adolescentă s-a sinucis după ce a fost bătută și umilită pe rețelele sociale de două colege de școală

Fata în vârstă de 16 ani a încercat să-i ia apărarea unei prietene, dar s-a izbit de ostilitatea celor două colege care au bătut-o și umilit-o ulterior pe Facebook

O adolescentă s-a sinucis după ce a fost bătută și umilită pe rețelele sociale de două colege de școală O adolescentă s-a sinucis după ce a fost bătută și umilită pe rețelele sociale de două colege de școală - © Facebook
Distribuie:

O adolescentă s-a sinucis, fiind găsită spânzurată după ce a fost victima unei campanii de intimidare din partea a două colege, informează Daily Mail.

Ancheta a stabilit că Lauren Lelonek, în vârstă de 16 ani, a murit după ce s-a spânzurat în casa familiei sale din Cheshire, în anul 2016. Aceasta a îndurat abuzuri fizice și amenințări pe rețelele de socializare, după ce a încercat să-și apere o prietenă, spun surse din anchetă.

Unul dintre anchetatori a spus că adolescenta „inteligentă și frumoasă” a reușit în cele din urmă să clacheze. Ea nu a primit ajutorul necesar la timpul potrivit, iar cadrele școlare nu au reușit să o țină departe de agresoarele sale la momentul oportun.

Două fete, cu vârsta de 17 și 18 ani, au fost pedepsite. Ele au recunoscut că au hărțuit victima timp de șase luni înaintea morții ei. Adolescenta de 18 ani a așteptat-o după ore, a prins-o de gât și a lipit-o de un gard, amenințând-o. Apoi a tras-o de păr și a trântit-o de pământ, în timp ce o lovea cu cizmele.

Ancheta a stabilit că tânăra și prietena căreia i-a luat apărarea, au fost luate în colimator de cele două bătăușe. Ele fuseseră anterior prietene. După bătaia primită, tânăra le-a mărturisit membrilor familiei că este prea înspăimântată să părăsească singură casa. Trăia cu groaza că i s-ar putea întâmpla iar ceva. Îngrozită de această perspectivă, frumoasa adolescentă s-a sinucis. Ea a fost găsită spânzurată în casa pe care o împărțea cu părinții și cu cei patru frați.

Tragedia putea fi evitată

La trei ani și jumătate de la moartea ei, un anchetator spune că existau șanse ca tragedia să fie evitată. Asta dacă ar fi existat un efort conjugat din partea școlii, poliției și serviciilor medicale de specialitate. Tragedia s-a întâmplat în condițiile în care bullying-ul a devenit un adevărat flagel social. El este definit ca fiind un comportament ostil, de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*