Breaking News

AMENDĂ de 2500 EURO pentru cei ce nu-și vaccinează copiii pentru rujeolă. Unde va fi aplicată măsura

Germania va amenda părinții cu până la 2500 € dacă nu își vaccinează copiii pentru rujeolă

Obligativitatea vaccinării împotriva rujeolei a devenit lege în Germania Obligativitatea vaccinării împotriva rujeolei a devenit lege în Germania - © Alamy Stock Photo/Wikipedia
Distribuie:

Germania va aplica o amendă de 2500 de EURO părinților care nu-și vaccinează copiii pentru rujeolă, informează Daily Mail.

Vaccinările împotriva rujeolei vor fi obligatorii pentru copiii germani începând de anul viitor. Bundestag-ul, Parlamentul Germaniei, a adoptat o lege care prevede că părinții care nu-și vaccinează copiii de vârstă preșcolară și școlară se confruntă cu amenzi. Acestea pot fi de până la 2.500 EURO.

Noile reguli, care intră în vigoare din luna martie anul viitor, prevăd și anumite obligații. Astfel, părinților li se cere să demonstreze că cei mici au fost vaccinați, înainte de a putea fi înscriși la creșe, grădinițe sau la școală. Dovada imunizării va fi prezentată și la cabinetele din unități medicale, centre comunitare și tabere de vacanță.

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a descris legea ca fiind necesară pentru „protecția copilului” și a spus: „O infecție cu rujeolă este o amenințare inutilă în anul 2019”. Și în Italia, executivul de la Roma a hotărât ca vaccinarea copiilor să fie obligatorie și nu recomandată, ca până acum. Aici, amenzile sunt și mai drastice, cei care refuză acest lucru riscând o amendă de până la 7.500 de euro

O dezbatere aprinsă este și în România

Și în România există o întreagă dezbatere publică pe această temă. Fostul Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a spus că este nevoie de consens pentru adoptarea Legii vaccinării. Este o lege importantă care va afecta sănătatea populației. Ea susține că este nevoie ca legea să stabilească obligativitatea vaccinării și nu a informării. Motivul principal este, că în caz contrar, problema rămâne nerezolvată. Pentru ca vaccinările să fie cu adevărat eficiente, este necesară o acoperire de 95% pentru a obține „imunitatea de grup”.

La polul opus, experții din Marea Britanie se opun unei mișcări similare. Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, consideră însă că există un „argument puternic” pentru vaccinările obligatorii la copii. Luna trecută, Daily Mail a lansat o campanie importantă pentru ca vaccinare să fie obligatorie în cazul bolilor copilăriei, pe fondul creșterii cazurilor de rujeolă și oreion.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*