Breaking News

PROFESOR condamnat la spânzurătoare după ce a violat o fetiță de patru ani atât de sălbatic încât intestinele i-au fost reconstruite

Profesorul este prima persoană ce va fi executată în India, de la modificarea legii care a introdus pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii

Profesor condamnat la spânzurătoare pentru violarea unei fetițe de patru ani Profesor condamnat la spânzurătoare pentru violarea unei fetițe de patru ani - Foto: Daily Mail
Distribuie:

Un profesor a fost condamnat la spânzurătoare pentru că a violat o fetiță de patru ani atât de sălbatic, încât a fost necesară reconstrucția intestinelor, informează site-ul MailOnline. Mahendra Singh Gond va deveni prima persoană executată din India, de la modificarea legii de anul trecut, care a introdus pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii.

Atacatorul a răpit victima în luna iunie anul trecut și a lăsat corpul în junglă după atac, crezând că a murit. O instanță de judecată a confirmat sentința, bărbatul condamnat la spânzurătoare urmând a fi executat pe data de 2 martie, scrie ”Times of India”.

După atac, fetița a fost internată luni de zile într-un spital din New Delhi, având nevoie de reconstrucția intestinelor. Gond este în prezent în închisoare din Jabalpur, situată în statul Madhya Pradesh din centrul Indiei. Confirmând condamnarea la moarte, judecătorii au spus: „Instanțele nu pot să se sustragă de la datoria lor de a fi duri cu infractorii înrăiți, astfel încât să existe un anumit efect de descurajare, pentru a preîntâmpina asemenea infracțiuni sălbatice”. Judecătorii au motivat menținerea condamnării la moarte prin faptul că inculpatul este profesor. În opinia lor, profesorii trebuie să fie pentru elevii lor un model de moralitate.

Relatările din mass-media

La momentul atacului, NDTV a informat că profesorul era beat. A răpit-o pe fetiță din pătuțul ei în noaptea de 30 iunie 2018. A violat-o în junglă și a aruncat-o în niște tufișuri crezând că a murit. Membrii familiei au găsit-o câteva ore mai târziu aproape moartă și au dus-o la spital. Datorită rănilor grave suferite ea a fost transportată pe calea aerului la un spital din New Delhi. Incidentul a șocat întreaga națiune. Poliția l-a prins rapid pe violator.

Anul trecut, legea a fost modificată. Acum ea permite pedeapsa cu moartea pentru violatorii care atacă un copil cu vârsta sub 12 ani. India a fost zguduită de o serie de atacuri sexuale începând cu anul 2012. Atunci o studentă a fost violată și ucisă într-un autobuz care circula în New Delhi. Patru bărbați au fost condamnați la moarte pentru că au violat-o și torturat-o pe studenta la medicină.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*