Breaking News

Aiudul ar putea beneficia de un program european de instalare a internetului WI-FI gratuit

Aiudul este înscris deja pe lista localităților din România care pot beneficia de acest proiect

Distribuie:

Potrivit unui comunicat al reprezentanței Comisiei Europene în România, peste 10.000 de municipalităţi vor beneficia gratuit de internet prin intermediul unui program al Uniunii Europene. Uniunea Europeană a alocat 120 de milioane de euro pentru implementarea cestui proiect de reţele Wi-Fi gratuite.

În comunicatul de presă, programul, al cărui principiu a fost anunţat încă din anul 2016 de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său despre „starea Uniunii”, se arată că între 6.000 și 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, vor beneficia de „bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro, care să le permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless. Lista localităților care vor putea beneficia de acest program este afișată AICI.

Programul vine în sprijinul primăriilor mai mici care nu sunt familiarizate cu procedurile și formalitățile Uniunii Europene, care sunt uneori foarte complexe. Pentru a cere aceste bonuri, reprezentanţi din comunitatea locală vor putea să se conecteze la site-ul dedicat acestui scop, unde vor găsi şi o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare.

Cum vor fi distribuite bonurile

Companiile, în baza bonului, se vor adresa apoi autorităţile europene, pentru a fi plătite. Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.
Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă. Aiudul este însris deja pe lista localităţilor din România care pot beneficia de acest proiect, rămâne ca autoritățile locale să se implice în realizarea lui și să asigure resursele financiare pentru sustenabilitatea lui.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*