Breaking News

Noua carte de identitate arde buzunarul cetățeanului. Iată cum va arăta.

Noua carte de identitate ar putea fi disponibilă de anul viitor, aceasta având dimensiunea unui permis auto sau a unui card bancar.

Distribuie:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a supus dezbaterii oportunitatea introducerii noi cărți de identitate începând cu anul 2018. S-a prezentat forma noii cărți de identitate, făcându-se precizarea că preschimbarea nu va fi obligatorie în momentul apariției acesteia, preconizată să fie emisă începând cu anul 2018.

Din momentul în care cetățeanul va intra în posesia noului document care va conține și datele biometrice, acesta va fi automat înlocuitorul actualului card de sănătate, conform inițiatorilor proiectului. Noua carte de identitate va fi inscripționată atât față cât și verso, printre altele conținând data nașterii și semnătura olografă.

noua_carte_identitate_2018

„Cartea electronică de identitate va conține un CIP care permite accesarea serviciilor electronice prin utilizarea certificatului electronic emis de MAI pentru autentificarea în sistemele informatice. Va permite stocarea în condiţii de siguranţă a datelor biometrice ale titularului, respectiv imaginea facială şi, opţional, imaginile impresiunilor papilare a două degete. De asemenea, va permite utilizarea semnăturii electronice”, s-a precizat în cadrul dezbaterii.

Și pentru că tot ce facem trebuie să fie aliniat la nivelul Uniunii europene, documentul va costa aproximativ 20 de euro, preț ce va fi suportat de cetățeni.

„La nivelul Uniunii Europene, prețul mediu este de 15-20 euro, preț cu care se vinde cetățenilor. Noi intenționăm să ne situăm sub acest preț. Contravaloarea cărții de identitate o va suporta cetățeanul, beneficiarul documentului, ca și în prezent”, conform sursei citate.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*