Breaking News

Au murit cei mai în vârstă GEMENI SIAMEZI din lume la vârsta de 68 de ani

Ronnie și Donnie Gaylon, în vârstă de 68 de ani, au murit pe 4 iulie, în orașul natal din Dayton, Ohio. Cei doi au declarat tot timpul că „au trăit o viață bună”

Au murit cei mai în vârstă gemeni siamezi din lume la vârsta de 68 de ani Au murit cei mai în vârstă gemeni siamezi din lume la vârsta de 68 de ani - Colaj foto: dailymail.co.uk
Distribuie:

Ronnie și Donnie Galyon s-au născut pe 28 octombrie 1951, părinții lor fiind Eileen și Wesley Gaylon, care nu se așteptau să aibă gemeni, mai ales gemeni siamezi, informează Daily Mail.

S-au născut sănătoși, cântărind aproape 5 kilograme, dar au petrecut primii doi ani din viață în spital. În tot acest timp medicii s-au străduit să găsească o modalitate de a-i separa în siguranță. Când li s-a spus că nu există nicio garanție că ambii băieți vor supraviețui operației, părinții au refuzat să își opereze fiii.

Timp de 68 de ani, frații au trăit față în față, lipiți din zona sternului până în zona inghinală. Fiecare s-a născut cu inimi și stomacuri separate și aveau propriul set de brațe și picioare. Când băieții au împlinit trei ani, tatăl lor a luat decizia de a-i duce la circul ambulant. În acest fel familia formată din nouă copii a reușit să se întrețină.

Cei doi gemeni siamezi au intrat în lumea circului

Ei l-au avut ca impresar pe Ward Hall, o legendă a circului ambulant. Au călătorit în jurul Canadei și Statelor Unite în infamul spectacol al lui Hall, „Lumea Minunilor”. Conform biografiei lui Ward Hall, mama gemenilor i-a respins la naștere. Cel care s-a ocupat de ei a fost tatăl lor, Wesley și mai târziu mama lor vitregă Mary.

Încărcat de facturile medicale colosale pe care gemenii le-au acumulat după anii petrecuți în spital, tatăl a luat o măsură radicală. Wesley a decis să-i introducă pe Donnie și Ronnie în circul ambulant. Cei doi au avut o carieră profitabilă până când s-au retras în 1991. „Acesta a fost singurul venit. Ei și-au câștigat singuri pâinea ”, a spus fratele lor cel mai mic, Jim, care s-a născut când Donnie și Ronnie aveau 11 ani.

Gemenii au învățat să meargă când aveau 2 ani și jumătate. Părinții lor au angajat terapeuți pentru a-i învăța sarcini de zi cu zi, cum ar fi încălțarea pantofilor sau folosirea toaletei. Ei au învățat și cum să lucreze unul cu celălalt. Deoarece ambii frați s-au născut dreptaci, aceasta a fost o altă provocare complexă, care a necesitat o coordonare intensă.

Au intrat și în Cartea recordurilor

În 2014, Donnie și Ronnie au devenit cei mai longevivi gemeni siamezi fiind înscriși în Cartea Recordurilor. Ei i-au deposedat pe Chang și Eng Bunker, doi gemeni siamezi  chinezi, care s-au născut în Thailanda în 1811 și au trăit până la vârsta de 62 de ani.

[smartslider3 slider=16]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*