Breaking News

VIDEO: Fetița NĂSCUTĂ FĂRĂ BRAȚE ȘI PICIOARE datorită unei afecțiuni genetice rare

Nașterea ei a lăsat stupefiată familia și medicii în India, dar aceștia dau asigurări că fetița este perfect sănătoasă

Fetița născută fără brațe și picioare datorită unei afecțiuni genetice rare Fetița născută fără brațe și picioare datorită unei afecțiuni genetice rare
Distribuie:

O fetiță născută fără brațe și picioare datorită unei afecțiuni genetice rare, a stupefiat familia și comunitatea medicală în India, informează Daily Mail.

Presa locală relatează că femeia în vârstă de 28 de ani, a născut un copil într-un sat din Sironj Tehsil din districtul Vidisha. Conform informațiilor din presă, copilul s-a născut cu o afecțiune congenitală rară. Sindromul Tetra-Amelia, este extrem de rar și se caracterizează prin absența tuturor celor patru membre.

Filmul arată o femeie care își ține fetița născută fără brațe și picioare în brațe, învelită într-o pătură. Dr. Suresh Aggarwal, medic pediatru la Spitalul Rajiv Gandhi Smriti din India, a declarat că bebelușul este perfect sănătos. Medicii sugerează că bebelușul va fi luat pentru evaluări suplimentare. Asta pentru a verifica dacă organele sale interne s-au dezvoltat corect.

Născută fără brațe și picioare având sindromul Tetra-Amelia

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=J07ncFp90uc[/embedyt]

Sindromul Tetra-Amelia este o tulburare genetică cauzată de mutații ale genei WNT3 și este extrem de rar. Conform medicului pediatru Prabhakar Tiwari, sindromul afectează unul din 100.000 de nou-născuți. El a spus că acesta este primul caz de acest fel din cariera sa.

Un studiu realizat în 2011 de dr. Eva Bermejo-Sanchez, arată că tulburarea apare la aproximativ una din 71.000 de sarcini. De-a lungul anilor au existat mai multe cazuri de copii născuți cu acest sindrom.

Cazuri celebre

RJ Wilson s-a născut în Florence, Carolina de Sud. Mama sa, Jasmine Self, era gravidă de cinci luni când o scanare cu ultrasunete a dezvăluit faptul că membrele micuțului nu se dezvoltă. După ce au fost sfătuiți să își întrerupă sarcina, tânăra și iubitul ei Rondell Wilson, au decis să nu renunțe la copil.

RJ Wilson alături de mama sa Jasmine Self

RJ Wilson alături de mama sa Jasmine Self

Un alt caz motiv de inspirație este Nicholas James Vujicic, care s-a născut cu acest sindrom în anul 1982. Australianul, tatăl a patru copii, este cunoscut pentru discursurile sale motivaționale și este autor al mai multor cărți. Bărbatul a călătorit în mai mult de 44 de țări pentru a-i motiva și pe alții cu firea lui pozitivă, în ciuda circumstanțelor datorate handicapului său.

Nicholas James Vujicic

Nicholas James Vujicic

El oferă îndrumări și schimbă impresii cu elevii din școli, cu deținuții din închisori și cu grupurile comunitare. Anul trecut, el a dat un interviu alături de soția sa la celebra emisiune „60 de minute”. Atunci a dezvăluit calvarul trăit alături de bătăușii din curtea școlii până la vârsta de 10 ani. Ulterior și-a luat în mâini propria viață, devenind astăzi bărbatul care inspiră pozitiv o mulțime de oameni.

[smartslider3 slider=16]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*