Breaking News

Un Airbus A320 s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Karachi provocând moartea a 107 persoane

Un avion de pasageri Airbus A320 cu 107 persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Karachi după „trei încercări eșuate de aterizare”

Un Airbus A320 s-a prăbușit în Karachi provocând moartea a 107 persoane Un Airbus A320 s-a prăbușit în Karachi provocând moartea a 107 persoane - © Twitter
Distribuie:

Un avion Airbus A320 s-a prăbușit după trei încercări eșuate de aterizare pe Aeroportul Internațional Jinnah, provocând moartea tuturor celor 107 persoane aflate la bord, informează Daily Mail.

Avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială cunoscută sub denumirea de Colonia Model din Karachi, la a patra tentativă de aterizare. Pilotul a reușit să spună controlului traficului aerian că a pierdut unul dintre motoare. Primarul din Karachi a confirmat că toți cei 99 de pasageri și opt membri ai echipajului de la bordul avionului au murit în accident.

Imagini de la locul accidentului

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kVf5oKZwhO0[/embedyt]

Ciuperci de fum s-au înălțat în aer după ce avionul aparținând companiei Pakistan International Airlines s-a prăbușit într-o zonă săracă dens populată. Aceasta este cunoscută sub numele de Colonia Model și se află la trei kilometri de aeroport.

Videoclipurile și fotografiile au dezvăluit scene de haos cu moloz, incendii și resturi de avion răspândite în zonă. Spitalele au fost alertate să preia victimele în timp ce armata pakistaneză caută cu disperare supraviețuitorii. Primul ministru a promis să declanșeze o „anchetă urgentă” în urma prăbușirii.

Avionul Airbus A320 s-a prăbușit la sfârșitul unei curse de la Lahor la Jinnah. Aceasta de obicei durează 90 de minute. Un locuitor al zonei unde s-a prăbușit avionul a spus că a văzut trei încercări de aterizare a aeronavei. La ultima tentativă acesta s-a prăbușit peste mai multe case dintr-o zonă săracă și intens populată din Karachi.

Conversația finală a căpitanului cu controlul traficului aerian a dezvăluit că avionul a „pierdut” un motor. A cerut insistent săi fie eliberată o pistă de urgență pentru a putea ateriza. Pilotul a strigat în mod repetat „mayday”, cerând cu insistență permisiunea de aterizare. Aceasta i-a fost acordată cu doar câteva secunde înainte de prăbușire.

Surse ale Autorității Aviației Civile (AAC) au confirmat o eroare tehnică raportată de căpitan înainte ca avionul să dispară de pe radar. Ei au spus pentru „News One” că au pierdut comunicarea cu avionul cu un minut înainte ca acesta să se prăbușească.

Imagini filmate de amatori arată incendiile declanșate în urma accidentului. Rezidenții în panică se strigă unul pe celălalt printre perdele de fum și grămezi de moloz. Salvatorii și localnicii au scos oamenii din moloz, în timp ce pompierii s-au luptat pentru a stinge flăcările.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*